Kürt sorununa İslami Bakış

Kürt sorununa İslami Bakış

24-25 Temmuz tarihlerinde Diyarbakır’da bir araya gelecek olan 30 kanaat önderi Kürt sorununu masaya yatıracak.

24-25 Temmuz tarihlerinde Diyarbakır’da bir araya gelecek olan 30 kanaat önderi Kürt sorununu masaya yatıracak. Suriye, Irak ve İran’dan da çok sayıda davetlinin katılacağı “Kürt Sorununa İslami Çözüm” başlıklı foruma Abdurrahman Dilipak da katılacak. İslami bakış açısıyla ele alınacak Kürt sorunu forumunun ardından sonuç bildirgesi yayınlanarak kardeşlik çağrısı yapılacak.

30 KANAAT ÖNDERİ TEBLİĞ SUNACAK

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi tarafından organize edilen programa ayrıca Ersin Sönmezler, Altan Tan, Ali Bapir, Mehmet Pamak, Nesip Yıldırım, Şeyhmus Ülek, M. Selahaddin Bahauddin, Abdulhakim Beyazyüz, Ahmet Yıldız, Serdar Bülent Yılmaz,  Abdusselam Navxwoş, Fırat Toprak, Ahmet Örs, Seyyid Ali H. Müezzini, Hamza Türkmen, Necat Özdemir, Fuad Değer, Süleyman Kurşun, Ramazan Kayan, Kadri Yıldırım, Rıdvan Kaya, Abdurrahim Orhan,  Abdulillah Fırat, Sabiha Ünlü, Yakup Aslan, Sıdkı Zilan, Yıldız Ramazanoğlu ve Mehmet Şat da katılarak tebliğ sunacak. .

YENİDEN MASAYA YATIRMA ZAMANI GELDİ

Diyarbakır Özgür-Der Şube Başkanı Avukat Serdar Bülent Yılmaz, “Kürt sorunu, Türkiye’nin ve bölgenin yüzyıldan fazla bir zamandır çözülemeyen ya da çözülmek istenmeyen en temel sorunlarından biri. Bir yandan Kürtlerin yaşadığı bölge ülkelerinin birbiriyle ilişkilerini etkileyen, diğer yandan da AB, ABD ve Rusya gibi küresel güçlerin müdahil olmalarından dolayı uluslararası bir sorun mahiyeti kazanan Kürt sorununda dengeler son yıllarda meydana gelen çeşitli gelişmelerle ciddi manada değişmeye başladı” dedi. İran, Irak, Suriye ve Türkiye’de Kürt sorununu yakından ilgilendiren sıcak gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Yılmaz, “Demokratik açılımlar ve kısmen yumuşayan rejimler… Ancak bir yandan da Türkiye’de ivme kazanan çatışmalar… Bu gelişmeler ışığında İslami bir bakış açısıyla Kürt sorununu yeniden masaya yatırmanın ve çözüme yönelik önerileri tartışmanın faydalı olacağı düşüncesiyle 24-25 Temmuz tarihlerinde Diyarbakır’da bir Kürt Sorunu Forumu yapmaya karar verdik. Forum iki gün sürecek ve her gün iki oturum gerçekleştirilecek. Forumun neticesinde bir sonuç bildirgesi yayınlamayı da umut ediyoruz. Ayrıca forum inşallah kitaplaştırılacaktır. Kürt sorununun bir çok yönünün tartışılacağı forumda tanınmış yazar ve aydınların yanı sıra özellikle bölgenin İslami kanaat önderleri ile İran, Irak ve Suriye Kürtlerinden önde gelen şahsiyetlerin de tebliğ sunacak olması bir ilk olacak halkımızı hafta sonu Cîgerxwîn Kültür Merkezi Konferans salonuna davet diyorum   ” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :