Kürt sorununu Mazlumder ile görüşecek

Kürt sorununu Mazlumder ile görüşecek

Mazlumder Genel Yönetim Kurulu Üyesi İnsan Hakları Aktivisti Mehmet Alkış’ın CHP’ye “Kürt sorununu siz çözebilirsiniz” çağrısına genel merkezden cevap geldi.

CHP Genel Merkezi Perşembe saat 17:30’a Mazlumder heyetine randevu verdi. Görüşmeye CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı öğrenildi. Grup, daha sonra Başbakan Erdoğan ve BDP’yle de görüşecek.
Geçen ay Alkış, yazılı bir açıklama yaparak PKK’nın kısa süreli çatışmasızlık kararının kalıcı bir barışa dönüştürülmesinde CHP’ye büyük görevler düştüğünü belirterek, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan konu hakkında görüş alışverişinde bulunmak için açık randevu talep etmişti. Alkış, yaptıkları açıklamanın ve çağrının CHP tarafından olumlu karşılanmasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdi. Perşembe günü Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde görüşeceklerini belirten Alkış, “Bu hem CHP açısından hem de ülkemiz açısından çok önemli bir başlangıç olabilir” dedi.
Alkış, “PKK’nın aldığı kısa süreli çatışmasızlık kararının kalıcı bir barışa dönüştürülmesi için başta siyasi partiler olmak üzere herkese büyük görevler düşmektedir. En önemli görevin; demokratik açılım sürecini başlatan, ancak karşılaştığı direniş karşısında yeni hamleler yapmaktan ve süreci somut adımlara dönüştürmekten çekinen Hükümet’e ait olduğuna şüphe yoktur. Hükümet’in kararlılığını sürdürmesi gerekir. Bununla birlikte; bu aşamada en büyük ve kritik görevin Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ait olduğuna inanıyoruz. Şiddetin sona ermesi için şu aşamada CHP’nin ortaya koyacağı olumlu katkı, sorunun çözümüne yol açacak tarihi bir adım anlamına gelecektir. Bunun için yapılacak en kısa, en kestirme ve en kapsamlı öneri; 'Anayasa, Kürtlerin haklarını ve kültürlerini güvence altına alır' cümlesiyle tek maddelik bir Anayasa değişikliğidir. CHP'nin bu öneriyi ortaya atıp arkasında durması halinde, başta Hükümet olmak üzere bütün toplum kesimleri destek vermek zorunda kalacaktır ” yorumunu yaptı.
 

Başak Medya Ajans

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :