Kürt vekilinden Aygün'e destek

Kürt vekilinden Aygün'e destek

PKK'nın serbest bıraktığı Hüseyin Aygün'ün açıklamalarına CHP'nin Kürt vekilinden destek geldi. Veli Ağababa 'Aygün barış için uğraşıyor.' dedi

 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa,Hüseyin Aygün’ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamayla ilgili tepkileriEce Üner’in sunduğu Akşam Raporu’nda yorumladı.

Aygün’ün serbest bırakılmasının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında söylediklerinin yankısı medya ve siyaset alanında devam ediyor. Hüseyin Aygün’ün sözlerine gelen tepkilerin CHP'de yolların ayrılacağına dair bir işaret olduğu yönündeki yorumları yanıtlayan Veli Ağababa, hem Aygün'e destek verdi hem de Kürt sorununda barış eksenli bir çözüm çağrısı yaptı.

“OTURDUKLARI KOLTUKLARDAN ATIP TUTUYORLAR!”

 
‘Buradan CHP'de erken yol ayrımı yönünde bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Hüseyin Aygün bu açıklamayı, kaçırılmış ve 48 saat dağda kalmış biri olarak olayın sıcağı ile yaptı. Durumu bu psikoloji ile değerlendirmek lazım. Oturdukları koltuklardan atıp tutuyorlar. Hüseyin Aygün’ün neler yaşadığını bugün konuşanlardan birçoğu bilmiyor.’

 
“AYGÜN TEHDİT EDİLMİŞ OLABİLİR!”
 
Hüseyin Aygün’ün kendisini alıkoyan PKKlı grup ile ilgili açıklamalarında ‘arkadaşlar, genç grup’ gibi ifadeler kullanarak milliyetçi tepkilere hedef olmuştu. Ağababa, Hüseyin Aygün’ün açıklamasında neden böyle ifadeler kullandığı sorusunu "Tehdit edilmiş olduğunu düşünüyorum!" diyerek cevapladı. 

MEDYA, AYGÜN'ÜN BARIŞ ARAYIŞINI GÖRMEZDEN GELİYOR

Ağababa, iki tarafın da çatışmanın anlamsız olduğunu kabul ettiğini ve Aygün’ün bu çatışmayı bitirmek için çaba göstereceğini söylediğini vurguladı. CHP milletvekili, medyanın ve siyaset dünyasının Aygün'ün barış arayışını görmezden geldiğini, çarpıttığını söyledi.

 
AYGÜN'E KIZANLARIN ÇOCUKLARI BÖLGEDE ASKERLİK YAPMIYOR

 
Veli Ağababa, Aygün'ün eleştiri konusu olan sözlerinde esas alınması gereken noktanın "barış arayışı" olduğuna vurgu yaparken, "hepimiz barış için elimizden geleni yapmalıyız" dedi. Bölgedeki çatışma ortamının en çok yoksulları vurduğunu kaydeden Ağaba, Aygün'e tepki gösterenler için "çocuklarının, akrabalarının bu bölgede çatıştıklarını sanmıyorum" dedi.

"BURADA ÇOCUKLAR ÖLÜYOR"

 
‘’Tunceli’de bölgeyi görebilmemiz için tahsis edilen helikopteri beklerken orada bir grup genç gördüm. Bu gençler, civardaki karakollara dağıtılıyorlardı. Hepsinin ortak özelliği ise üstlerinin-başlarının dökülüyor olmasıydı. Hepsi fakir-fukara çocuğuydu. Burada çatışan gençlerin ortak özelliği yoksul olmaları. Barışın sağlanmasını istemeyenlerin, bugün Aygün’ün açıklamasına tepki gösterenlerin çocuklarının, akrabalarının bu bölgede çatıştıklarını sanmıyorum. Burada çocuklar ölüyor, biz hala barışın sesini yükseltemiyoruz. Asıl konuşulması gereken şey bu!’’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.