Kürtçe radyo hazır Arapça tv yolda!

Kürtçe radyo hazır Arapça tv yolda!

Erdoğan "Şimdi de Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak, Arapaça bir televizyon çalışmamız var" diyerek önemli adımları açıkladı..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürtçe yayın yapan radyonun hizmete gireceğini belirterek, "Yeni bir adımımız da aynen TRT Şeş gibi Arapça yayın yapan bir televizyon çalışmamız. O da şu anda bitmek üzere. An be an o da hizmete girebilir. O da TRT bünyesinde" dedi.
Erdoğan, TGRT Haber televizyonunda katıldığı "Ankara'nın Gündemi" programda soruları yanıtladı.

"Bu seçimde Diyarbakır'ın sembolik bir önemi var. Diyarbakır'da durum nedir, oy oranları açısından?"şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Makas daralıyor. Orada birkaç parti yok, 2 parti var. 2 parti olduğu için ya o parti bizden alacak, ya biz o partiden alacağız, ama şu anda biz o partiden oy alıyoruz. Bundan dolayı da burada aldığınız 2 ise 2 ile çarpacaksınız. Süreç bu denli orada zor ve kolay. Zor, çünkü o 2 puanı alacaksınız. Onu 2 ile çarpacaksınız. Yani artık gece gündüz demeden çalışma yapacaksınız dedim.

Çünkü orada değişim şart. Benim Diyarbakırlı kardeşim, Kürt kökenli kardeşim burada hizmet istiyorsa, A'dan Z'ye hizmet istiyorsa, eğitimden sağlıktan, adaletten, emniyetten, yoldan, toplu konuttan ki bunlar başlattığımız hizmetler serisi... Bunların artarak devamını istiyorsa ki Güneydoğu Anadolu Projesi oraya yoğun bir şekilde şu anda zaten girdi. Bu kalkınmada bizim yerel yönetimden sıkıntı yaşamamamız lazım. Yerel yönetim sıkıntısını yaşamadığımız zaman bu hizmet patlar, çok daha hızlı gider."

Bazı yerde plan tadillerinde geçen dönem sıkıntı yaşadıklarını ve bu dönem bunu yaşamak istemediklerini de ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"TRT Şeş, sadece Güneydoğu değil, şu anda Kuzey Irak'ta bile birinci sırada. İlgiyle seyrediliyor. Bunun yanında etkinliklerinde, kültür noktasında ana dillerini rahatlıkla kullanabilir durumdalar. Bir sıkıntı bu noktada yok. Şimdi yeni bir hazırlık var; bugün yarın olabilir veya seçim sonrasına yetiştirilebilir, bilmiyorum. Şimdi de Kürtçe yayın yapan radyo başlayacak. Yeni bir adımımız da aynen TRT Şeş gibi Arapça yayın yapan bir televizyon çalışmamız var. O da şu anda bitmek üzere. An be an o da hizmete girebilir. O da TRT bünyesinde."

Etiketler :