Kurtlar Vadisi de İran düşmanlığına alet edildi

Kurtlar Vadisi de İran düşmanlığına alet edildi

Türkiye’nin en çok izlenen dizisi olan ve bazı komşu ülkelerde de izlenen Kurtlar Vadisi de Türkiye’deki siyasi çizgi dönüşümünden nasibini alarak Türkiye halkını İran’a düşman etmede kullanıldı.

“Kurtlar Vadisi Irak” filmi ve önceleri İsrail karşıtı sahne ve söylemleriyle İran’da da sempati toplayan Kurtlar Vadisi adlı ünlü dizinin İran düşmanlığına alet edilmesi şaşkınlık yarattı. 

Geçtiğimiz hafta 175. bölümü yayınlanan ve bu hafata da (dün) tekrarlanan Kurtlar Vadisi’nde beklenmedik bir şekilde İran düşmanlığı yapılması herkesi şaşırttı. Son zamanlarda Türkiye medyasında Suriye ve Irak aleyhine başlatılan soğuk savaş şimdi de açıkça İran’a karşı nefret yaratma çabasına dönüştü. 

Önceleri İsrail ve ABD karşıtı söylem ve temaları işleyerek halktan sempati toplamayı başaran dizi, -yeterli sempati topladığından olacak- birdenbire İran ve Suriye aleyhtarlığının propaganda malzemesine dönüştürülerek Türkiye’nin Müslüman halkında İran ve Suriye düşmanlığı yaratmayı hedefleyen sahneler kurmaya başladı. 
Dün tekrarı verilen dizinin 175. bölümünde İran, Türkiye’ye karşı casusluk faaliyeti yapan bir ülke olarak gösteriliyor ve İstanbul’daki İran konsolosluğunu basan Türk görevliler İran devletini aşağılayarak konsolosu yumrukluyor. Türkiye’de yaşayan İran asıllı vatandaşları ve çoğu Türk vatandaşını da rencide eden bu sahnelerin böylesine “milli” tandanslı bir dizide işlenmesi, Türkiye-İran ilişkilerini dinamitlemekten başka şeye yaramıyor. Daha önce de bazı dizi ve filmlerde İran devleti ve halkı aşağılanmıştı. Türkiye’nin Müslüman halkında İran’a karşı nefret yaratma girişiminin arkasında İsrail ve ABD’nin parmağı olduğu biliniyor. Bu dizi, hükümete yakın bilinen bir televizyon kanalında yayınlanıyor. Bu diziyi gerçekten İsrail karşıtı zanneden İran ise, geçtiğimiz yıl bu diziye İsrail ve ABD karşıtı bir filmin ortak yapımı için teklifte bulunmuştu.


Kaynak: Farsnews

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.