Kurtlar Vadisi'nden Müthiş iddia

Kurtlar Vadisi'nden Müthiş iddia

Kurtlar Vadisi'nin Polat'ı Necati Şaşmaz'dan müthiş iddia "Kurtlar Vadisi Irak sayesinde Ebu Garip kapatıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 'Kurtlar Vadisi Filistin' adlı filminin çekimlerine devam edilirken Polat Alemdar karakteri ile milyonların gönlüne taht kuran Necati Şaşmaz, ilginç bir açıklamada bulundu. Şaşmaz, 'Kurtlar Vadisi Irak' filmi sayesinde bir çok insanın işkence gördüğü Ebu Garip'in gün ışığına çıktığını ve kapatıldığını ileri sürdü.

İNSANLIĞIN BİTTİĞİ YER: EBU GARİP

Oyuncu Necati Şaşmaz, Abdülhey karakterini canlandıran Kenan Çoban ve Pana Film Genel Müdürü Mehmet Baş, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı ziyaret etti. Şaşmaz, Tarsus Kaymakamlığı'na gelişi sırasında hayranları etrafında sevgi çemberi oluştururken, fotoğraf çekilmek için adeta yarıştılar. Kaymakamlıktaki ziyaret sırasında konuşan Şaşmaz, tatil yapmadan Kurtlar Vadisi Filistin'i çekmek için Tarsus'a geldiklerini belirterek, "Tarsus'un tarihi dokusu bizi filmi burada çekmeye zorladı. Yönetmenimiz birçok şehirde inceleme yaptı ve filmin burada çekilmesine karar verdi" dedi.

'SABIR, BEKLEMEK DEĞİLDİR'

Şaşmaz, Kurtlar Vadisi Irak filminin gerek yurt içinde, gerekse uluslararası alanda büyük ses getirdiğini ifade ederken şöyle konuştu: "Film sayesinde birçok insanın işkence gördüğü ve yaşamını yitirdiği Ebu Garip Cezaevinde yaşananlar gün ışığına çıktı ve burası kapatıldı. Kimse bunu beklemiyordu. Şunu unutmamak gerekir ki, sabır beklemek değildir. Biz Irak'taki çığlığı bir nebze de olsa duyurmaya çalıştık. İnsanlık dışı yaklaşımlara, özgürlüğe kapalı olan bir cezaevinde yaşananları tüm dünyanın gözleri önüne serdik. Buna bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize."

İLK DOĞULU KAHRAMAN: POLAT

Kasım ayında vizyona girmesi beklenen Kurtlar Vadisi Filistin filminin tutacağına emin olduğunu kaydeden Şaşmaz, filmin sağlam bir senaryosu ve ekibinin olduğunu söyledi.

Kurtlar Vadisi dizisinin uzun soluklu olmasının halkın ilgisinden kaynaklandığını vurgulayan Şaşmaz, şunları söyledi: "Bugün sadece Türkiye'de değil bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu toprakları olan büyük coğrafyada dizimize ilgi var. Öyle ki Yunanistan'dan dahi talep geliyor. Son 100 yıldır Amerikan sineması kendi kahramanlarını yaratarak dünyaya tanıtmaya çalıştı. İlk defa Doğudan bir kahraman karakter (Polat Alemdar) çıkmış oldu."

Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise Kurtlar Vadisi Filistin filmi çekimlerinin Tarsus'ta yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi

Etiketler :