Kürtler asimile edilmiş Türkler'dir

Kürtler asimile edilmiş Türkler'dir

Türklerin tarih boyunca ırkçı bir kavim olmadığını vurgulayan Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu, çok tartışılacak bir yorum yaptı

 

22. Ulusal, 12 Uluslararası Dadaloğlu Şenlikleri Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen panele Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da konuşmacı olarak katıldı. Panelin oturum başkanlığını yapan Halaçoğlu, geçen yıl aynı panelde yaptığı konuşmayı hatırlatarak, bu konuşmaya ilk zaman tepki geldiğini sonrasında ise herkesin kabul ettiğini belirtti. Halaçoğlu, yayınladığı aşiretler kitabını hatırlatarak, Anadolu aşiretleri olarak 41 bin 295 aşiretin olduğunu söyledi.

Günümüzde 10 milyon civarında Avşar vardır
Prof. Dr. Halaçoğlu, şöyle konuştu: "Bunlardan ilginçtir ki 5 bin 400'ü Avşarlar. 41 bin aşiretin 39 bini Türkmen grubuna mensup aşiretler. Kıpçakları saymıyoruz. Onun dışında 39 bin cemaatin sahip olduğu çadır sayısı 1 milyon 36 bin çadır Türkmen, 142 bin çadırı Avşar. Her bir çadırı 5 kişi olarak kabul ederseniz 1500'lü yıllarda 700 bin, günümüzde 10 milyon civarında Avşar vardır. Ülkenin 7'de biri Avşar'dır. Avşarlar çok dağınıktır. Onların bir araya getirilmesi noktasında şenlikler yapılıyor. Derneklerin çalışmaları vardır."

Türk'üm diyemeyenler aslında asıl ırkçılık yapanlardır
Kişilerin kimliklerini öğrenmek zorunda olduğunu anlatan Prof. Dr. Halaçoğlu, dünyanın her yerinde herkesin 7 göbek gerisini bildiğini dile getirerek, "Biz Türklerin kimliklerini ortaya çıkarması ve birbirlerini tanımalarını isterken bazı kesimler bunu kafatasçılık, ırkçılık olarak nitelendirmektedirler. Aslında bunu ret eden ne mutlu Türk'üm diyemeyenler aslında asıl ırkçılık yapanlardır." ifadesini kullandı.

Türk milleti barışçı, birleştiricidir
Halaçoğlu, burada önemli olanın, hiçbir zaman Türk milletinin ırkçı olmadığına dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarih boyunca Türk milleti ırkçı olmamıştır. Zaten ırkçılık yapmış olsaydı imparatorluk kuramazdı. İmparatorluklar milli devlet değildir. Milli devlet belli bir millete, etnik grup olarak kurulan devletlerdir. Dolayısıyla Türkler, sadece cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 yıldıza bakmayın, 100'ün üzerinde devlet kurmuştur. 16'sı imparatorluktur. Hatta 17'dir. Şah İsmail'in kurduğu Türk devleti vardır. Türk Cumhuriyeti'nin dışında kurulan 17 Türk devleti vardır. İmparatorluktur bunlar. Yani farklı milletleri bir araya toplamış yegane milletlerden birisidir. Irkçı olmaları mümkün değildir. Irkçı olsaydı bütün ulusları, kendi idaresindeki ulusları asimile etmeliydi. Tam tersine kendisi asimile olmuş. Bazılarına biz bugün Kürt diyoruz. Dolayısıyla bütün bunları genel anlamda duysallığa kapılmadan değerlendirirsek şöyle; Türk milleti barışçı, birleştiricidir. Yok edici değildir. İnançlara saygılıdır. Böyle bellememiz ve bilmemiz gerekir."

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Avşarlarla ilgili bazı özellikleri anlattıktan sonra sözü panelin diğer konuşmacıları olan Prof. Dr. İsmail Görkem ile Prof. Dr. Mustafa Aksoy'a verdi. Konuşmaların öncesinde ise Dadaloğlu'ndan bazı şiirler seslendirilirken aşıklar kısa konser verdi.

Öte yandan programın başında katılımcılardan AK Parti Grup Başkanveli ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, salona girdiğinde katılımcılarla tokalaştı. Elitaş, bu sırada MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz'a tokalaşmak için elini uzattı. MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz karşılık vermeyince Elitaş'ın eli havada kaldı. Mustafa Elitaş bunun üzerine elini geri çekti ve yerine oturdu

Etiketler :