Kürtler için değil Türkiye için hapse girdim

Kürtler için değil Türkiye için hapse girdim

"Biz seçimsiz geleceğiz. " "Dağa çıkmak o kadar kötü değil", "Cumhuriyetçiler savaşa hazırlanıyor".

İşçi Partisi Kadıköy İlçe Örgütü, hükümetin başlattığı ve birçok çevreden destek alan demokratik açılımları konu alan bir panel düzenledi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek'in başkanlık yaptığı 'AK Parti'nin Kürt Açılımı ve Milli Çözüm' paneline Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Yalçın Küçük, İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, Bismil Aslanoğlu Köyü Muhtarı Mehmet Tanrıkulu, yazar Nihat Genç ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlisi Yıldırım Koç katıldı.

BENİM ÖĞRENCİLERİM DE DAĞA ÇIKTI
Konuşmasına tarihten kesitler sunarak başlayan Yalçın Küçük, gündeme ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. Dağa çıkmanın o kadar da kötü bir şey olmadığını iddia eden Küçük, 1. Meşrutiyet'in ilan edilmesi için birçok paşanın dağa çıktığını söyledi. Kendi öğrencilerinden de çok sayıda kişinin dağa çıktığını anlattı: "Dağa gitmek o kadar kötü değil! Enver Paşa, Talat Paşa, Eyüp Sabri 1. Meşrutiyet ne kadar enteresan, üçü birlikte dağa çıktılar. Meşrutiyet böyle kuruldu."

DURSUN ÇİÇEK, ÇOK DEĞERLİ BİR ALBAYDIR
Yalçın Küçük'ün gündemindeki bir diğer konu ise Kaos Planı'nın altında imzası bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek'ti. Küçük, albaya sahip çıktı: "Dursun Çiçek, çalışkan biridir. İyi adamların üzerine giderler. O da (Dursun Çiçek) iyi bir adamdır. Değerli albay. Çünkü benim özel bilgim de var, çok çalışkan, doktora da yapmış. Benim güzel bir sözüm vardır biliyor musunuz? Bütün hainler benim arkadaşlarımdır. Çoğu içimizden çıktı. Cumhuriyet Gazetemizden çıktı."

BİZ SEÇİMSİZ GELECEĞİZ
Yalçın Küçük'ün seçimle ilgili açıklamaları da dikkate değer. Küçük, demokrasilerin vazgeçilmezi olan seçimlerin her zaman yapılmasının gerekli olmadığını anlatıyor: "Biz neden seçime gireceğiz ki! Biz seçimsiz geleceğiz. Sık sık seçime neden giriyorlar?"

CUMHURİYETÇİLER SAVAŞA HAZIRLANIYOR
Yalçın Küçük, hükümetin başlattığı demokratik açılım projesinin toplumsal bir sorunu da beraberinde getireceğini öne sürdü. 'Cumhuriyetçilerin' açılıma destek verenlerin karşısında olduğunu söyledi. Küçük, ilginç ifadeler kullandı: "Cumhuriyetçiler bir savaşa hazırlanıyorlar. Bunu kabul edeceksiniz. Cumhuriyetçiler bu cumhuriyete sahip çıkacaklar. Olanlar iç savaş diyorlar. Cumhuriyetçiler gerekirse bir iç savaşa hazırdır. Ha! Böyle bir duruma düştüğünüz zaman Türk ordusu sizinle beraberdir, bundan endişeniz olmasın."

KÜRTLER İÇİN DEĞİL TÜRKİYE İÇİN HAPSE GİRDİM
Kürtlerle ilgili çalışmalarını Türkiye için yaptığını, bundan dolayı hapse girdiğini belirten Küçük, "Ben Kürtçe türkü söyledim, hapse girdim ama Kürtler için değil, Türkiye için hapse girdim. Hiç korkmayın. Bakın en sert konuşmalarımdan birini yapıyorum. Kimsenin endişesi olmasın." şeklinde konuştu. (ZAMAN)


Etiketler :