"Kürtleri Kucağımıza Oturtacağız"

"Kürtleri Kucağımıza Oturtacağız"

Ak Parti'nin Kürt Kökenli Vekillerinden CHP'li Hurşit Güneş'in Sözlerine Sert Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in Kürtlere yönelik "Kürtleri kucağımıza oturtacağız." şeklinde sözlerine AK Parti'nin Kürt kökenli milletvekillerinden sert tepki geldi.

Milletvekilleri, sarf edilen sözleri "edepsiz ve küstahça sözler" olarak nitelendirirken, bu durumun CHP'nin bilinçaltının dışa vurmuş hali olduğunu ifade etti.

CHP'li Güneş'in, Kocaeli'ndeki bir toplantıda Kürt sorununun çözümüne ilişkin "Kürtler eninde sonunda bizim kucağımıza oturacaklardır." şeklindeki ifadelerine AK Parti'nin Kürt kökenli vekillerinin tepkisi gecikmedi. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen bir grup milletvekili, hazırladıkları bir metinle CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

Altında imzası bulunan 11 milletvekili adına metni okuyan Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, "Sözlerin üzerinden üç gün geçmesine rağmen bu ahlak dışı, ırkçı sözü kullanan kişi ve partisinden bir düzeltme veya özür gelmemiştir. Bu ifadeler olsa olsa ayıplı bir tarihe sahip bir partinin bilinçaltının dışa vurumudur." dedi.

Kotan, şöyle devam etti: "Bugün ülkemizin 10 binlerce canımıza ve 100 milyarlarca dolara mal olan Kürt meselemiz var ise bunun mimari CHP ve tek parti dönemi uygulamalarıdır. Tek tipleştirici, ötekileştirici, yok sayıcı ve yok edici politikalarının da sorumlusudur. Tamamen CHP ürünü olan Dersim vakasının yanında, binlerce faili meçhul cinayet, köy boşaltma, işkence ve gözaltında kayıp vakasının ayıbı 1993–1995 DYP-SHP koalisyonu döneminde yaşanmıştır.

Bugün birçok yerde kazmayı vurduğunuz yerden toplu mezarlar çıkıyorsa, bu vahşet o dönemin ürünüdür. O gün gömülenler bugün otaya çıkartılıyor. Gömdüğü iddia edilenler de hesap veriyor, yargılanıyor. Yargılanan bu kişilerin avukatlığını da maalesef CHP yapıyor. Halkımız 2007 seçimlerinde zaten bu tarihin hesabını sormuş ve bölgede oy vermemiştir."


"BİRLİK VE BERABERLİĞE BÜYÜK DARBE "

CHP mimarı ve parçası olduğu bu ayıplarından dolayı Kürtlere tarih önünde bir özür borçludur." diyen Kotan, "Henüz özür dilememiş ve hesabını vermemiş bir parti şimdi çözümden bahsetmesi çözüm derken de Kürtlere hakaret etmesi ne yaman bir çelişkidir. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız alan, hukuk ve demokrasi temelinde vatandaşlık aidiyetini güçlendireceğimiz gereken bir dönemde küstahça ve edepsizce söylenen bu sözlerin sadece özürle de geçiştirilemeyeceğini iade ediyoruz." ifadelerini kullandı.

AKSU DA TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP'li Hurşit Güneş'e tepki gösterdi. Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Aksu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Gün geçmiyor ki bir CHP yöneticisinin akıl ve mantık dışı ve hatta ahlak dışı bir açıklaması olmasın. Hurşit Güneş'in edep dışı küstahça sözleri, saçmalıklar zincirinin bir halkası. Parti değil, sanki Bremen mızıkacıları. Daha önce de kendisi ajan muhabir işlerine soyunduğunu itiraf etmişti. Allah ıslah etsin diyoruz. Bağı bir üslupla kendini bilmezce sarf eden sözler. Ama her gün bir genel başkan yardımcısının gaflarıyla meşgul olmaktan usandık artık. Millet en büyük ayarı sandıkta yapacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :