Kurtulmuş: 2017 kere de değişse...

Kurtulmuş: 2017 kere de değişse...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Anayasanın ruhu kaldığı sürece yapılacak değişikliklerle milletin Anayasasının oluşturulamacağını söyledi.

Anayasa değişikliği konusunda görüşü en net partinin SP olduğunu savunan Kurtulmuş, demokratik katılımcı bir anayasanın hazırlanma fırsatının kaçtığını ileri sürdü.

Partisinin gençlik kolları tarafından Ankara'da düzenlenen '1. Gençlik Şurası'na katılan Kurtulmuş, iktidara hazır olduklarını ve bunun bugün gösterildiğini belirtti. Kürsüye 'Müstakbel Başbakan' denilerek davet edilen Kurtulmuş, gençlerle ilgili Necip Fazıl Kısakürek ile Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okudu.

Gençlere seslenerek, 'at izinin it izine karıştığı' bir dönemde istikametlerini kaybetmediklerini vurgulayan Kurtulmuş, geçtiğimiz hafta rahatsızlık geçiren Cevap Ayhan'a şifa dileğinde bulundu. Hz. Adem'den günümüze özgürlük, adalet ve refahın değişmeyen prensipler olduğunu dile getiren Kurtulmuş, gençliğin eğitim, işsizlik, değerlerden uzaklaşma ve politika, ideolojiden, siyasetten uzaklaşma olmak üzere 4 temel sorunu bulunduğunu savundu.

Ayrıca, eğitimde fırsat eşitsizliğinin katsayı farkından dolayı devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, 28 Şubat'ın antidemokratik uygulamalarında imam-hatiplerin önü kesilecek diye meslek liselerinin önünün kesildiğini ifade etti. 0,12-0,15 ile katsayıda adaletin sağlandığının ileri sürüldüğünü kaydeden Kurtulmuş, böyle bir düzenlemeyle kimsenin adaletin sağlandığını millete anlatamayacağını vurguladı. Siyasilerin, gençleri sadece oy zamanı hatırladığını ileri süren Kurtulmuş, muhalefette oldukları dönemin son dönem olduğunu belirterek, gençlerin partilerde yüzde 5 ile temsil edildiğini kaydetti.

Partilerinin 18-29 yaş grubu arasındaki üye sayısının yüzde 30'lara çıkarılmasını isteyen Kurtulmuş, sözü Anayasa değişikliğine getirdi. Görüşü en net olan partinin SP olduğunu savunan Kurtulmuş, konuya ilişkin son dönemde partileri üzerinde yapılan yorumlara tepki gösterdi.

12 Eylül Anayasanın 16 kez değiştiğini 17. kez yamalı pohça gibi değiştirilmeye çalışıldığını anlatan Kurtulmuş, demokratik katılımcı bir Anayasanın hazırlanma imkanının kalmadığını ileri sürdü. Topyekün bir Anayasa değişikliğinin SP öncülüğünde yapılacağını dile getiren Kurtulmuş, Anayasanın değişmesine rağmen ruhunun kaldığını vurguladı.

12 Eylülden kalma MGK, YÖK, HSYK ve Askeri Yargı gibi kurumların hala kaldığını anlatan Kurtulmuş, "Anayasa 17 kere değil 2017 kere değişse, ruhu orada kaldıysa 'milletin anayasası' değil, 'egemenlerin anayasası' olacaktır. Devletin ülkesiyle bölünmez bütünlüğü yerine 'milletin ülkesi ve devletiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde değiştirilmesinin şart olduğunu dile getirdi.

"BAŞKA PARTİLERDEN DOSTLARINIZ OLSUN"

Kız çocuklarının fuhuş bataklığına sürüklendiğini anlatan Kurtulmuş, bugün Türkiye'de cahiliye döneminde yaşananlardan daha kötüsünün yaşandığını savundu. Gençlerden, kendilerini inşa etmelerini isteyen Kurtulmuş, "İnançlı olacağız, ahlaklı olacağız, bilgili, hizmet sahibi, aksiyon sahibi olacağız. Olmazsak, medeniyetin taşıyıcı sutunları olamayız." diye konuştu.

Hangi partiden olursa olsun, düşüncelerini paylaşmalarsa da başka partilerden dost ve arkadaşlık edinmelerini talep eden Kurtulmuş, insan biriktirmelerini istedi. Bu konuda gençlere bir ay süre veren Kurtulmuş, başka partiden 3-4 kişiyi arkadaş, dost haline getirme talimatı verdi. Gençlerden derleyici, toparlayıcı olmalarını isteyen Kurtulmuş, bölücü olmamalarını, hedeflerini yüksek tutmaları gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, hedeflerinin, Osmanlı Devleti gibi dünya devleti olmak olduğunu kaydetti. Konuşmasının ardından Kurtulmuş'a, Gençlik Kolları tarafından plaket takdim edildi.

Etiketler :