Kurtulmuş CHP ye ne Teklif Etti?

Kurtulmuş CHP ye ne Teklif Etti?

Numan Kurtulmuş: "Pazartesi günü parlamentoya gidin ve bir yasa teklifi verin"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Önce ahlak ve maneviyatı olmayan hiçbir toplumun ileri gitmesi mümkün değildir'' dedi.

Kurtulmuş, partisince Tokat'taki Hüseyin Akbaş Spor Salonunda düzenlenen ''Saadet-Tokat Buluşması'' etkinliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük problemlerinden birisinin de ahlaki ve manevi çöküntü olduğunu savundu.

''BU TOPLUMSAL REZALET...''

Gazeteleri açtığında onlarca adi cinayet haberi ile karşılaştığını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Annesini öldüren çocuklar, çocuklarını öldürdükten sonra intihar eden insanları görüyoruz. Türkiye'de esrara başlama yaşı 11-12'lere kadar inmiştir. Çocuklarımız çok küçük yaşlarda alkole başlıyor. Zina, fuhuş, çocuk pornosu almış başını gidiyor. Aile değerleri çözülüyor. Boşanma oranları artıyor. Bu millete ne oldu? Bu millet böyle bir millet değil. Ama yıllarca bir taraftan yoksulluk, bir taraftan bu milletin manevi değerlerini tahrip eden politikalar, diğer taraftan bu milletin maneviyat eğitiminin önündeki engeller, bu milleti bu hale ve bu toplumsal rezaletin içine getirmiştir.''

28 Şubat sürecinden bu yana memlekete yapılan önemli işlerden birisinin maneviyat eğitiminin ortadan kaldırılması olduğunu öne süren Kurtulmuş, ''Ama ahlaki ve maneviyatı bozacak her türlü yayın ve imkan da serbesttir. Bu memlekette Kur'an kurslarını ve imam hatip okullarını kapatın, maneviyat eğitimini yasaklayın. Önce ahlak ve maneviyatı olmayan hiçbir toplumun ileri gitmesi mümkün değildir'' diye konuştu.

''CHP'NİN KUR'AN KURSLARI AÇILIMI''

''CHP'nin Kur'an kursları konusundaki açılımına'' da değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Ne garip memlekettir ki, 'CHP Kur'an kurslarını açalım' diyor. Ama AK Parti diyor ki, 'sen numara yapıyorsun.' Bize sordular 'numara mı yapıyor, yoksa samimi mi' diye. Nereden bileyim, Allah bilir. Ama ne için söylemiş olursa olsun CHP'yi tebrik ederim. Bu açılımına devam etsin. Ancak Sayın Baykal'a da şunu söyledim. 'Sayın Baykal, şu anda bu memlekette 15 yaşın altında çocukların Kur'an eğitimi alması yasaktır. Doğru mu?' Şimdi eğer bu seçim yatırımı değilse yarın pazartesi parlamentoya gidin ve deyin ki, 'biz 15 yaşından küçüklerin de Kur'an öğrenmesinin serbest kalması için şu yasayı çıkartıyoruz' diye meclise teklif etsin.''

Yaklaşık 2.5 saat gecikmeli başlayan programda Saadet Partisi Tokat il, ilçe, belde belediye başkan adayları tanıtıldı.

Etiketler :