Kurtulmuş: CHP'de statüko anlayışı sürüyor

Kurtulmuş: CHP'de statüko anlayışı sürüyor

Numan Kurtulmuş: Danıştay'a destek veren CHP'de statüko anlayışı sürüyor.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin; toplumda özgürlükçü statüko karşıtı bir beklenti oluşturduğunu ancak bu partinin statüko anlayışından vazgeçmediğini öne sürdü.

Yurt gezilerini sürdüren ve bu kapsamda Sakarya'ya gelen Numan Kurtulmuş, Akyazı ve Hendek İlçe teşkilatlarının açılışını yaptı, esnaf ziyaretinde bulundu.

Akyazı İlçe Teşkilat'ının açılışında bir gazetecinin CHP'nin Danıştay'ın başörtü yasağı kararına destek vermesine ilişkin bir soruya karşılık Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin statükodan vazgeçmediğini söyledi.

Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu yeni CHP dediğinde gerçekten umutlanmıştık. Eski CHP'nin algılarından birisi sürekli milletin değerleriyle, inançlarıyla çelişki içerisinde görülmesidir. Eski CHP görüntülerinden birisi statükonun yanında yer almasıdır. Kadro değişikliği ile birlikte gerçekten CHP'nin özgürlükçü statüko karşıtı Türkiye'de vatandaşlarının hak ve özgürlüklerin önünü açan bir parti olmasını temenni ettik. Bu yönde zaman zaman medyada uyarılarımızı CHP ile paylaştık. Ama görüyoruz ki, Türkiye'de senelerdir gündemi işgal eden nereden bakarsanız bakın hem hukuk ve hem de demokratik standartlar açısından yanlış olan başörtüsü yasağını CHP halen savunuyor. CHP'nin bu yasağı savunuyor olması asla kabul edilecek bir şey değil. Aslında Danıştay'ın verdiği karar da hukuk açısından yanlıştır." diye konuştu

Samsun'da bir bebeğin gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybetmesine ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi: "Samsun Tekkeköy'de 3,5 aylık bebeğin vebali herkesin üstündedir, özellikle 8 yıldır Türkiye'yi yöneten hükümetin omuzlarının üstündedir. Hiçbir şekilde böyle bir şey savunulamaz. Eğer ekonomiyi doğru yönetemiyorsanız, bir sürü sosyal yardım müesseselerimiz var. Bu müesseseler vasıtasıyla yoksulların en azından asgari şekilde hayatta kalması sağlanmalıdır. Bu doğrudan doğruya hükümetin vebalidir ve sorumluluğundadır. 72 milyonun hepsinin yaşam garantisi hükümetin garantisi altında olmalıdır. Hiçbir şekilde ve hiçbir gerekçeyle bu sorumluluğu hükümet üzerinden atamaz. Ayıptır, günahtır ve büyük bir acıdır. Bu haberi duyduğumdan beri içim kan ağlıyor. Bu işin sorumluları kimse mutlaka bunun cezasını çekmelidir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :