Kurtulmuş Denizliden Erdoğan'a Seslendi

Kurtulmuş Denizliden Erdoğan'a Seslendi

Kurtulmuş, Denizli'nin en büyük spor salonunda coşkulu kalabalığa konuştu.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, SP Denizli il kongresinde büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandı. Denizli’nin en büyük spor salonu olan Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu; tıklım tıklım dolarken, toplantı bitinceye kadar salonu inleten slogan ‘Tayyip bu şarkı, burada bitti’ oldu.

Saadet Lideri Kurtulmuş, konuşmasına sık sık sloganla kesen izleyicilere, “ Türkiye’nin dört bir yanında gördüğümüz şey, milletimiz 8 senedir oy verdiği ve bir türlü sonuç alamadığı hükümetten sıtkını sıyırıyor, bu şarkıyı burada bitiriyor” dedi.

Denizli İl Teşkilatı’nın Olağanüstü Kongresi, şehrin en büyük salonunda GENİŞ bir katılımla gerçekleştirildi.

Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş kongreye eşi Sevgi Kurtulmuş ile birlikte katıldı.

Kongrede divan başkanlığını Ömer Vehbi Hatipoğlu yaptı. Sanatçı Ömer Karaoğlu’nun büyük coşku kattığı kongreye, Genel Başkan Yardımcıları Ertan Yülek ve Ahmet Demircan, eski Milletvekili Ümmet Kandoğan, Gençlik Kolları Genel Başkanı Atik Akdağ, Deniz İl Başkanı Mehmet Akif Kocamanoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, il ve ilçe teşkilatları, çevre illerin teşkilat mensupları ve halk büyük ilgi gösterdi. Kongre sonunda yapılan seçimlerde Başkan Kocamanoğlu yeniden aynı göreve seçildi. Gençlik ve kadın program sorunda Kurtulmuş’a çiçek takdim etti.

SALONU İNLETEN SLOGAN
Kongreyi dolduran gençlerin en çok ‘Tayyip bu şarkı burada bitti’ sloganı dikkat çekerken, ayrıca, İşte başkan işte Denizli, İşte gençlik işte Başbakan, Denizli yanıyor Saadeti arıyor, Başbakan Numan, Fark var saadet var, Saadet gelecek yüzler gülecek, Bir hilal beş yıldız iktidara hazırız’ sloganları atıldı.

Açılışta konuşan İl Başkanı Mehmet Akif Kocamanoğlu, ekonomik krizin en çok Denizli’yi etkilediğini belirterek, “Denizli’nİn durumu perişan. 30 bin insan işini kaybetti. Yüzlerce şirket iflas etti. Bir işadamımız maalesef intihar etti. İnsanların işi, aşı elinden alındı. Bu durumun sorumlusu olan, halktan önce Milli Görüşçüyüz diye oy alıp sonra bu gömleği çıkartıp atanları bu millet ilk seçimde çıkartıp bir kenara atacaktır” diye konuştu.

Denizli eski Milletvekili Ümmet Kandoğan ise, Saadet’in siyasal ağırlığının her geçen daha çok hissedildiğini belirterek, “Yapılacak ilk seçimde Saadet Partisi parlamentoya çok güçlü şekilde girecek. Ardından Saadet iktidarında da Sayın Numan Kurtulmuş, ülke yönetiminin başına geçecektir” diye konuştu.

KURTULMUŞ’TAN ŞARKILI HATIRLATMA

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, burada yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan’ın yıllardır kullandığı ‘Bu şarkı burada bitmez’ sözüne sık sık atıfta bulunarak, ‘Bu şarkı burada bitti’ diye konuştu. Kurtulmuş, kendisine gösterilen ilgi karşısında “Denizli’deki coşkuyu görünce Saadet Partisinin iktidara hazır olduğunu görüyorum” dedi.

İktidar ve muhalefetin anlamsız meselelerle birbirleriyle kavga ederken Türkiye’de esas sorun ekonomik sıkıntının halktan uzak tutulmaya çalışıldığını anlatan Kurtulmuş, “Herşey pandoranın kapağı açılınca ortaya çıkacak” dedi. Ekonomideki kötü gidişata Denizli’deki vahim durumunu örnek gösteren Kurtulmuş, “Denizli’de, tekstil kuruluşları fabrikalarını kapattı. Son dönemde 30 bin kişi işsiz kaldı. Üretici artık, buğday, tütün, pamuk, üzüm üretemez hale geldi. 50 sene sonra Türkiye ekonomisi üzerine bir tez yapılsa, 2000–2010 yılları arasındaki 10 yılda ancak şunu söyler: Bir ülke, Türkiye’yi işgal etmiş, müstemleke gibi yönetmiş, insanları işsiz ve aç hale getirmiş, Denizliyi yabancıların, küresel şirketlerin sömürgesine açmış, fabrikalarını kapatmış” diye konuştu.

2000 yılından beri iktidara gelen hükümetlerin IMF ne isterse onu yaptığını söyleyen Kurtulmuş, “ Tüm Türkiye borçlu. Tarım, tüketici, kredi kartı, üretici kredisi alan herkes borçlu. Devlet ve özel sektörüyle, iç ve dış borcuyla 486 milyar dolar borçlu hale geldi.Ayrıca, tezgah dağıldı. Dağılan tezgâhın en büyük delili Denizli, Onun için bu şarkı burada bitti” diye konuştu.

FAKİRİN HAKKI ZADEGANA

Ülkede mülkiyetlerin el değiştirdiğini kaydeden Kurtulmuş, “Büyük kuruluşlar satıldı. Birçok sektör tekel hale getirildi. Ahmet Mehmet niye tütün ekemiyor. Çünkü ABD’ni Michel, George üretip kazansın diye. Çünkü Philip Morris, British American Tobacco, Denizli’de kendi ürünlerini satacak onun için. Şimdi her yerde Samsun, Maltepe yerine Malboro var. Onun için bu şarkı burada bitti” dedi. Hükümetin TEKEL işçilerine yönelik tavrını da eleştiren Kurtulmuş, “Tekel işçilerine yedirtmeyeceğini söyleyerek, bu yıl milletin parasından 60 katrilyon faize ödeme yapacaksınız. Tekel işçinin fukaranın hakkı, fakirin hakkını alırken değil zadegana faiz öderken düşüneceksiniz” diye konuştu.

Türkiye’de de hiç kimsenin 8 sene öncesine göre daha iyi durumda olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, “6 bin ailenin elde ettiği gelir bir tarafa, 60 milyonun geliri bir tarafa. Bakkal Ahmet amca, Manav Hüseyin amca, nalbur, kırtasiyeci kapattı. Sırada köşe başında Ayşe ablanın eczanesi var. Türkiye’de iyi giden şeyler de var. 2009’da en fazla bankalar ve AVM’ler kazanmış. Bankaların ve AVM’lerin büyük bölümünün sahibi yabancılar. Satılan mallar yabancı, bizim Ahmet Mehmetlere ise, burada yerleri temizlemek kaldı. Onun için bu şarkı burada bitti” diye konuştu.

KURT-KUZULU HATIRLATMA
Başbakan Erdoğan’ın adil yönetim için sık sık bahsettiği kurt-kuzulu şiirlere atıfta bulunan Numan Kurtulmuş, Hz Mevlana ile Sultan İzzettin arasındaki geçen kıssayı şöyle anlatarak, hatırlattı: “Sultan İzzettin Mevlana'yı ziyarete geliyor kapıyı açmıyor, içeri almıyor. Akşama kadar fakir, fukara yoksul herkesle görüşüyor. Tam çıkacakken, İzzettin, Efendimiz, bana bir nasihat etseniz. Bir öğütte bulunsanız diyor. Mevlana şöyle cevap veriyor: Ne diyeyim sana? Çoban ol demişler, kurt oluyorsun. Koyun sürüsüne çoban olmak yerine kurt sürüsüne karıştın, kurtlar sofrasına oturdun diyor. Yoksulun fakirin oylarıyla iktidara gelen milletin oylarını alarak iktidara gelenler, uluslar arası güçlere peşkeş çekmekle uğraşıyorlar. Gayretullaha dokunur diye bir laf. Keşke okudukları şiir de olduğu adaletten yana olsalardı. Sonuç ortadadır. Sana sevdanın yolları bana kurşunlar. Onun için bu şarkı, bu türkü burada biter”.

Hükümetin kömür, erzak, burs, kitap yardımı yaptığına işaret eden Kurtulmuş, “ Allah razı olsun. Yapması gereken şeyler. Ancak bizzat rakamsal olarak topladık. 2010 yılında fakire verecekleri, faize vereceklerinin yüzde 7’si kadardır. Onun için bu şarkı, burada biter” dedi.

ERDOĞAN’A DELİKANLILIK TAVSİYESİ
Kurtulmuş, IMF ile yapılacak anlaşma konusunda da uyarılarda bulunarak, ‘Ümüğümüzü sıkarlarsa anlaşma yapmayız’ diyen Başbakan Erdoğan’a “Delikanlılık, ağızdan bir söz çıkarsa onu yerine getirmeyi gerektirir” tavsiyesinde bulundu. Bugün gelinen noktada IMF ile anlaşmasının genel çerçevesinin yapıldığını kaydeden Kurtulmuş, “ Maalesef önümüzdeki günlerde herhalde bu imza atılacak. Ama hani anlaşma yapmayacaktınız? Ne oldu? IMF’mi ümüğünüzü sıkmaktan vazgeçti yoksa siz sıkıla sıkıla mı alıştınız?” diye sordu.

Erdoğan hükümetini son kez uyaran Numan Kurtulmuş, “Sayın Başbakan; buradan dostça, kardeşçe son kez uyarız. IMF ile yapılacak bu anlaşma Türkiye için siyasi ölüm fermanı olacaktır. Eğer hissettiklerimiz, duyduklarımız doğruysa, Gelirler İdaresini özerkleştireceksiniz. Ülkenin bütün harcamasına artık Duyuni umumiye gibi IMF denetleyecek. Sayın başbakan gelin Allah rızası için yapmayın. Millete sevdanız varsa yapmayın. Şu topraklara en ufak bir saygınızı varsa yapmayın. Sizi millet, Duyuni Umumiyeyi 2010 yılında canlandıran bir başbakan olarak tarih kitaplarının arasına koymasın. Temelinde adalet ve hakkaniyet olmayan hiçbir hükümet ayakta kalamaz. Onun için bu şarkı burada bitiyor” diye konuştu
 

Etiketler :