Kurtulmuş: Düşman değil siyasi rakibiz

Kurtulmuş: Düşman değil siyasi rakibiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bizler, siyasi partiler olarak birbirimizin düşmanı değil birbirimizin siyasi rakipleriyiz" dedi.

Kurtulmuş, partisinin kadın kolları tarafından Rixos Otel'de düzenlenen "Aile bütünlüğü" istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türk siyasetinin, sorunların çözümüne odaklanmak yerine kişisel hesaplaşmaların, kamplaşmanın aracı haline dönüştürüldüğünü söyledi.

TBMM'de, son yedi-sekiz yıldır, birkaç temel konu hariç, sorunların iktidar ve muhalefetin ortak anlaşmasıyla çözülemediğine dikkati çeken Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu günden beri hiçbir lüzumsuz kavganın tarafı olmadığını kaydetti.

Anayasaların, milletin devletle sözleşmesi ve milletin bir arada yaşama kararlılığının ortaya konulduğu belgeler olduğunu ifade eden Kurtulmuş, anayasaların kavga ederek değil, sakin bir üslupla ve milletin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oluşturulması gerektiğini söyledi.

Anayasanın topyekun değiştirilerek iradenin tamamıyla millete bırakılması gerektiğini belirten Kurtulmuş, bu konuda siyasi partiler arasındaki tartışmalara dikkati çekerek, "Bizler siyasi partiler olarak birbirimizin düşmanı değil birbirimizin siyasi rakipleriyiz" dedi.

Anayasa değişikliğinin paket halinde referanduma götürülmesinin referandumun mantığına aykırı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, bu konuda kendilerinin ayrı ayrı oylama yöntemini önerdiklerini hatırlattı.
Kurtulmuş, "Türkiye, kalıcı bir hukuki reform sürecine girmelidir" diye konuştu.

Aile bütünlüğü kavramı hakkındaki görüşlerini de dile getiren Kurtulmuş, günümüzde aile ve bireyin ruhunu kaybettiğini belirterek, bütün dünyada çocukları eğitenin küresel kültür emperyalizminin mekanizmaları olduğunu söyledi.

Çocuklara, okul, aile ve çevrede yeterli eğitimin verilemediğini belirten Kurtulmuş, ailenin güçlendirilmesi gerektiğini, burada kadına da büyük işler düştüğünü ifade etti. Kurtulmuş, iktidara gelmeleri halinde bu konuda da pek çok projeyi gerçekleştireceklerini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :