Kurtulmuş: Erdoğan'ın kimyasını bozduk

Kurtulmuş: Erdoğan'ın kimyasını bozduk

Saadet lideri Numan Kurtulmuş, partisinin yükselişi karşısında Başbakan'ın ve AK Parti yöneticilerinin kimyasının bozulmaya başladığını savundu.


Numan Kurtulmuş, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk'u ziyaret etti.

Saadet Partisi lideri, ziyarette, Türkiye'nin bugün yaşadığı ekonomik sıkıntıların içine, program çerçevesinde son 8 yıldır bile bile ve göz göre göre sokulduğunu öne sürdü.

Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Türkiye bu noktaya, 2000'li yıllarda önce IMF'nin ardından 'güçlü ekonomiye geçiş' diye dayatılan programın mantığındaki yanlışlıklar nedeniyle gelmiştir. Türkiye, son yıllarda olmadığı kadar yoksullaşmıştır. Bireysel kredi borçlarını ödeyemeyecek insan sayısındaki artış yüzde 1600'dür. Türkiye, ciddi halde borçlu hale getirilmiştir. İkinci olarak tezgah bozulmuştur. Türkiye, 8 yıllık süre içinde tezgahını dağıtmıştır. İşin en hazin tarafı budur. İşte bu tezgahın kolayca toparlanması da mümkün değildir. Onun için Türkiye'nin yeniden reel sektörünü canlandırması gerekiyor, üretimi ve istihdamı artırması gerekiyor.''

''ADIM ADIM SAADET PARTİSİ'Nİ TAKİP ETMEKTEDİRLER''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş, bir soru üzerine, ''Öteden beri eleştirdiğimiz hususlardan biri, kendisini merkezde zanneden partiler Türkiye'de siyaseti bilgi ve proje üzerinden yapmak yerine siyaseti çatışma ve gerilim üzerinde yapmayı tercih ediyorlar. Son 7 yıldır AK Parti ile CHP arasındaki bu çatışma siyaseti ve gerilim siyasetinin milletimize hiçbir şey kazandırmadığı ortadadır'' dedi.

Bu siyasetin bütünüyle Türkiye'ye zarar verdiğini öne süren Kurtulmuş, herkesi, üsluplarını ayarlamaya ve ufuklarını genişletmeye çağırdı.

Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

''Saadet Partisi'nin 26 Ekim 2008'deki büyük kongresinden bu yana AK Parti'nin değerli genel başkanı ve yöneticileri adım adım Saadet Partisi'ni takip etmektedirler. Bunu her vesileyle görüyoruz. Bizim Çağlayan'da ortaya koyduğumuz ve hiç politik malzeme yapmadığımız mitingden sayın Başbakan ciddi bir şekilde etkilenmiş ve Davos'ta o çıkışı yapmak durumunda kalmıştır.

Hemen ardından IMF ile ilgili anlaşma konusunda bazı açıklamalar yaptık. (Bu anlaşmayı yapmayın) diyoruz. Sayın Başbakan da bu eleştirilerden etkilendiği için IMF anlaşmasını öyle görülüyor ki seçim sonrasına tehir etmek durumda kalmıştır. Bizim amacımız kimseyle çatışma içine girmek değildir. Ancak herkes biliyor ki Saadet Partisi'nin bu yükselişi karşısında sayın Başbakan'ın ve AK Parti yöneticilerinin kimyası bozulmaya başlamıştır.''

KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk da kent ekonomisi hakkında bilgi verdi. Balduk, daha sonra Kurtulmuş'a, ziyaret anısına sim sırma işlemeli tuğra hediye etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :