Kurtulmuş Milli Görüş'ten kopuyor!

Kurtulmuş Milli Görüş'ten kopuyor!

Saadet'in kayyuma devredilmesiyle partide hareketli günler yaşanıyor. Kurtulmuş ve ekibi yol ayrımına geldi...

Numan Kurtulmuş ve ekibinin, SP'nin kayyuma devredilmesi ve olağanüstü kongre kararı almasının ardından izleyecekleri yol haritası şekillenmeye başladı.

Kurtulmuş ve ekibinin önünüzdeki hafta içinde Milli Görüş camiasıyla yollarını ayırarak, yeni bir oluşum içine girecekleri öğrenildi. Kurtulmuş, hafta sonu il başkanlarıyla yapacağı toplantıda, "Yeni parti için var mısınız yok musunuz?" sorusu yöneltilecek. Mahkemenin kararından sonra önceki gece kurmaylarıyla değerlendirme yapan Kurtulmuş, dün de partinin GİK üyeleriyle biraya geldi. Geç saatlere kadar süren toplantıda, gelinen durum masaya yatırıldı.

Bazı GİK üyeleri kongreye katılmayı savunurken, büyük bir bölümü ise "Yeni bir oluşumla yola devam" edilmesi fikrini dile getirdi. Kurtulmuş ve ekibinden kulislere yansıyan bilgilere göre, yol ayrımı kaçınılmaz görünüyor. Kurtulmuş, önümüzdeki hafta içinde ekibiyle birlikte Milli Görüş camiasıyla yollarını ayırmaya hazırlandığı belirtildi. Kurtulmuş, hafta sonu biraya geleceği il başkanlarına gelinen süreci anlattıktan sonra bu koşullarda SP'de siyaset yapmanın zemini bulunmadığını belirterek, nabız yoklayacak.

Kurtulmuş ve ekibi de 1999'da Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül gibi isimlerin yaptığı gibi Milli Görüş'ten kopmanın hazırlığına başladılar. Kurtulmuş'un kurmaylarından SP Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, Sabah'tan Ergun Aksoy'a yaptığı açıklamada, ayrılacaklarının sinyalini şu sözlerle verdi: "Bir arada yaşama olayı gelinen noktada ortada kalmıştır. Benim kişisel kanaatim yolları ayırma yönünde. Ayrılıp yeni bir oluşum yaratmak gerekir. Hoca, çevresi tarafından tahakküm ve baskı altında. Bir anlamda bu baskıyı yapan kesim bu partiyi kendi çiftlikleri olarak görüyorlar. Çiftliğe de kahya arıyorlar. Numan Bey kahyalık yapmaz, yapmayacağını da bu süre içinde gösterdi. Bir parti de çift başlı yönetim olmaz. Yeni parti ile yolumuza devam ederiz, oluşumu yaratacak gücümüz ve kudretimiz de vardır."

Etiketler :