Kurtulmuş: One minute kurtarmaz

Kurtulmuş: One minute kurtarmaz

SP lideri Numan Kurtulmuş, Erdoğan ve Baykal'ı eleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Baykal'ın laf ebeliği yaparak gün geçirdiklerini belirterek, "Horoz dövüşü, kayıkçı kavgası yapıyor, Karagöz - Hacivat gibi birbirleriyle atışıyorlar. Karagöz ? Hacivat'ın atışmasında bile bir hikmet var, bir şey öğreniyorsun. Bunlar, iki mahalle çocuğu gibi kavga ediyor. Mahalle çocuğu olsalar kulaklarını çeker alırsın bir kenara. Bunlar büyük adam olduğun için kulaklarını çekemiyorsun, bunlara 29 Mart'ta halk ?otur yerine' diyecek" dedi.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ YAPIYORLAR

Erzurum mitinginin ardından özel uçakla Trabzon'a gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Trabzon Atatürk Alanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Konuşmasında Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Baykal'ı eleştiren Kurtulmuş, "İktidar ve ana muhalefet aylardır birbirlerine hakaret ederek, çelme takarak, anlamsız, faydasız ve incir çekirdeğini doldurmayacak laf ebeliği ile günlerini geçiriyorlar. Bunların yaptığı danışıklı dövüş. Bu, sadece miting alanlarında değil 7-8 yıldır aynı üslupla devam ediyor. CHP'nin hükümete söylediği bir şey yok, hükümetin yaptığı bir şey yok. Horoz dövüşü, kayıkçı kavgası yapıyor, Karagöz - Hacivat gibi birbirleriyle atışıyorlar" diye konuştu.

SÖYLEYECEKLERİ SÖZLERİ YOK

İktidar ve muhalefetin seçim meydanlarında söyleyecek sözü olmadığını da ileri süren Kurtulmuş, "İktidar gelip, ? biz sizin fındığınızı 5 para etmez hale getirdik' mi diyecek? Trabzon'un kahveleri işsiz çocuklarla dolu? ?Kusura bakmayın IMF böyle istedi diye gençleri işsiz hale getirdik' mi diyecekler? Bu meydanda, ?5 yıl öncesine kadar iyi durumdayım' diyen bir kardeşim varsa bu mikrofonu ona verip gideceğim. CHP ne diyecek? ?AKP cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yüzde 26'ya düşmüştü. Biz 1 yıl boyunca eşi başörtülü birini cumhurbaşkanı yapmayacağız diye tepindik durduk, AKP'yi yüzde 26'dan yüzde 47'ye çıkardık' diye mi anlatacak? Mazur görün meydanlarda bir şey söyleyememelerini, bunların söyleyecek şeyleri yok" dedi.

ONE MUNITE KURTARMAZ

Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti:

"Evde annesinin vazosunu kıran çocuk ne yapar? Suçu bastırır, ağlar, bağırır. Bunlar da ona benziyor. Yapamadıkları şeyin suçunu bastırmak için seçim meydanlarında birbirlerine hakaretler yağdırıp bağırıyorlar. Millet borçlanmış, tezgâh dağıtılmıştır, devlet borca batmıştır, insanlar batmıştır. Artık bir sonuç yok. One münit kurtarmaz. Artık deniz bitmiştir, kara görünmüştür. SP yükselişe geçiyor. Çatışma siyasetinin daha fazla sürdürülmesinin imkanı yoktur. Milletin verdiği avans sona ermektedir. Bu kadar yanlış politikaların sürdürülebilir tarafı yoktur. Sonra ?sakın ha oyları bölmeyin' diyorlar. Biz herhangi bir partiyi bölmek için gelmiyoruz, Biz milletin dağılan parçalarını birleştirmeye geliyoruz. Başbakan, ?Kusura bakmasınlar, kredi kartının mağduru olmaz. Kredi kartından borçlananlara dürüst gözüyle bakmam' diyor. Türkiye'de kredi kartı borçları bu hale gelmiş. Ama adama sormazlar mı; Türkiye dünyadaki en fazla kredi kartı faizi olan ülkedir. 2 milyon 300 bin vatandaş kara listededir. Otomobilde ÖTV'yi indirdiler, doğru yaptılar ama eksik yaptılar. Hangi biriniz araba alıyorsunuz? Sayın başbakan; millet kredi kartı ile alışveriş yapıyor ama çoğunluğu yiyecek harcamasıdır. Eğer bir şey yapacaksanız, temel gıda maddelerindeki KDV'yi çok düşük orana indirin."

Kaynak: HT

Etiketler :