Kurtulmuş: Oyumuz %5.5'lerde ama...

Kurtulmuş: Oyumuz %5.5'lerde ama...

Kurtulmuş: Oyumuz yüzde 5.5'lerde ama etkiliyiz

SP Başkanı Kurtulmuş: Oyumuz yüzde 5.5'lerde ama Türkiye'de yüzde 30 oyumuz varmış gibi etkiliyiz.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, partisinin siyaseti yeniden formatladığını belirterek, "Oyumuz yüzde 5.5'lerde gösterilmesine rağmen bütün Türkiye'de yüzde 30 oyumuz varmış gibi etkiliyiz." dedi.Saadet Partisi Kastamonu İl Kongresi, gerçekleşti. Hüsnü Tandoğan Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongreye katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Dede Ocağı Kastamonu'ya girişinde 300 araçlık konvoyla karşılandı. Kurtulmuş, 'Başbakan Kurtulmuş' 'Bu gençlik seni başbakan yapar', 'Bir hilal beş yıldız, iktidara hazırız' sloganları ile partililer tarafından karşılandı. Kongrenin divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün yaptı.

'Başbakan Numan' sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Saadet Lideri Numan Kurtulmuş, ecdat diyarında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, dedesinin Kastamonu'da büyüyüp yetiştiğini söyledi. Siyasete yeni atıldığında onun yazığı Amentü Şerhi'ni kendisini yazdığının sanıldığını anlatan Kurtulmuş "Anadolu'da gittiği birçok yerde, ya sen bu kadar gençmiydin. Ne ara o kitabı yazdın diye sorularla karşılaştık. Bu kitabın yazar rahmetli dedem, burada büyümüş, yetişmiş. Hem asker olarak hem ilim adamı olarak büyük eserler bırakmış." diye konuştu. Dedesinin yedi cephede savaştığını anlatan Kurtulmuş, son yarasını Sakarya Meydan muhaberesinde göğüs göğse savaşırken ayağından aldığını söyledi. Kurtulmuş, 39 yaşında malulen gazi olarak emekli olduktan sonra hafız olduğunu kaydetti.

AYNI ŞEYİ TÜRKİYE YAPSAYDI

İsrail'in sürekli olarak sınırlarını genişlettiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Nilden fırat'a kadar topraklara sahip olmadıkça, sınırlarını çizmeyecek. Şu anda sınırları çizilmeyen tek devlet İsrail'dir. Her gün bir yeri işgal ediyor" dedi. Bu işgalleri yaparken BM dahil olmak üzere hiçbir kuruluş ve kimseyi takmadığını belirten Kurtulmuş, kendi lehine sürekli propaganda yaptığını, holywood dahil bütün medya kanalıyla her şeyi kendi lehine göstermeyi başardığını söyledi. 70 yaşında insanlar gemide öldürüldüğünü ancak İsrail'in komandoların öldürülmesinin haklı çıkarılmaya çalışıldığını belirten Kurtulmuş, "Aynı şeyi Türkiye yapsaydı, dünyayı Türkiye'nin başına yıkarlardı" dedi.İsrail'in 1967'den bu yana kendisine karşı diplomatik bir gücün oluşmasına müsaade etmediğini kaydeden Kurtulmuş, "Bu konuda Türkiye'nin üzerine önemli bir sorumluluk düşüyor." diye konuştu. İsrail Mavi Marmara saldırısıyla sadece yardım gönüllülerini değil doğrudan doğruya Türkiye devletini hedef aldığını vurgulayan Kurtulmuş, "İsrail kurulduğu günden kendisine olan engelleri Filistin Kurtuluş Örgütü, Hamas, Suriye, Lübnan, Irak hepsini tek tek ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Şimdi de kendisine engel olduğu Türkiye'ye haddini bildirmek istemiştir. Bu basit bir mesele değildir." dedi.

DERİN CHP İNŞALLAH KILIÇDAROĞLU'NU ENGELLEMEZ

Saadet Partisi'nin siyaseti yeniden formatladığını belirten Kurtulmuş, " Oyumuz yüzde 5.5'larda gösterilmesine rağmen bütün Türkiye'de yüzde 30 oyumuz varmış gibi etkiliyiz. Alışılmış kalıplara girmiyoruz. Türkiye siyaseti yeniden şekilleniyor. Ak Parti, birçok konuda bizim tavrımıza göre politika üretmek zorunda kalıyor. Şimdi anamuhalefet partisi de,kendisini Saadet Partisi'ne göre formatladı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri, bizim yıllardır söylediklerimizin neredeyse aynısıdır. Mesela, Cumhuriyet tehlikededir, çünkü 5.5 milyon işsiz var. Davos'ta one minute, kapalı kapılar ardında yes please demiştir. " diye konuştu. Kurtulmuş, "Sayın, Kılıçdaroğlu 'iktdidara gelirsek başörtüsü meselesi çözeriz' diyor. Ağzına, diline sağlık. Bunu söyleyen, Sayın Kılıçdaroğlu'nun önünü derin CHP'lilerin kesmemesini temenni ederiz. Şunu da samimiyetle söylüyorum, sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu söylemesinde, Saadet Partisi'nin birinci derecede etkisi vardır. Sayın Kılıçdaroğlu, halkın avukatıyız diyor. O zaman Sayın Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ndeki referanduma gidecek değişikliği bir dilekçe ile geri çekip, bu değişikliğin milletin önüne gelmesini sağlamalıdır" diye konuştu. Kongreye, Kurtulmuş'un yanı sıra Kastamonu İl Başkanı Necati Atak, Genel Başkan Yardımcıları Lütfü Esengün ve Kazım Arslan, İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Devlet eski Bakanı Ahmet Cemil Tunç, eski milletvekilleri Mehmet Batuk, Hüseyin Karagöz ve Hayrettin Dilekcan, Ankara İl Başkanı Mustafa Çetin, Sağlıkder Genel Başkanı Kasım Sezen, akademisyenler, çevre illerin teşkilat yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve Kastamonulular büyük ilgi gösterdi.

Etiketler :