Kurtulmuş'tan CHP'ye göndermeler

Kurtulmuş'tan CHP'ye göndermeler

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Danıştay'ın başörtüsünü engelleyen kararını destekleyen CHP'ye sert tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki 'yeni CHP'nin, toplumda statüko karşıtı bir beklenti oluşturduğunu söyleyen Kurtulmuş, ancak bu partinin statüko anlayışından vazgeçmediğini kaydetti. Dün Sakarya'ya giden Kurtulmuş, Akyazı ve Hendek ilçe teşkilatlarının açılışını yaptı. Ardından gazetecilerin CHP'nin Danıştay kararına destek vermesine ilişkin sorularına muhatap olan Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Kılıçdaroğlu 'yeni CHP' dediğinde gerçekten umutlanmıştık. Eski CHP'nin algılarından birisi sürekli milletin değerleriyle, inançlarıyla çelişki içerisinde görülmesi, statükonun yanında yer almasıdır. Kadro değişikliği ile birlikte gerçekten CHP'nin statüko karşıtı, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerin önünü açan bir parti olmasını temenni ettik. Ama görüyoruz ki, hem hukuk ve hem de demokratik standartlar açısından yanlış olan başörtüsü yasağını CHP halen savunuyor."
 

Etiketler :