Kurtulmuş'tan CHP'ye veryansın

Kurtulmuş'tan CHP'ye veryansın

Numan Kurtulmuş, CHP'lilere "Kardeşim su anayasa tartışmasını bari hayatınızda bir kere olsun millet neye karar verecekse buna uyun, buna tabi olun." çağrısında bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu il kongresine katıldı. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongrede eski il başkanı Erkan Temiz ve Temiz genel merkez tarafından görevden alındıktan sonra göreve getirilen İlkay Kılıç aday oldu. Her iki aday da SP Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç başkanlığında iki ayrı divan listesi sundu. Ancak Malkoç, Erkan Temiz tarafından sunulan listeden feragat ettiğini açıkladı. Bu sırada tartışmalar yaşanırken divan başkanlığı seçimi gerginliğe yol açtı. Trabzon'dan gelen bazı partililer Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demir ile tartıştı. Bu sırada bir partili 'hainler, kitapsızlar sizinle Trabzon'da hesaplaşacağız' diyerek salonu terk etti. Bu arada Erkan Temiz'in divan listesinin düştüğü belirtildi.

Türkiye'nin asıl gündeminin ekonomi olduğunu ifade eden SP Genel Başkanı Kurtulmuş ise ne zaman AK Parti'nin oyları düşüşe geçse CHP'nin "Laiklik elden gidiyor" diyerek Ak Parti'nin oylarının çıkmasına neden olduğunu söyledi. Kurtulmuş, "Adamın oyu 22 Temmuz 2006 seçimlerinde yüzde 26'ya düşmüş, Cumhuriyet Halk Partisi bağırıyor laiklik elden gidiyor diye. 27 Nisan muhtırası, 367 garabeti, Cumhuriyet mitingleri ile Başbakan'ın kendi ifadesi ile yüzde 26 olan oy oranını aldılar çıkardılar yüzde 47'ye. Yanlış mı söylüyorum, Gürcistan'a mı Ukrayna'ya mı ne gidiyordu Başbakan, diyordu ki oyumuz yüzde 26. Cumhuriyet Halk Partisi'ne diyoruz, kardeşim su anayasa tartışmasını bari hayatınızda bir kere olsun millet neye karar verecekse buna uyun, buna tabi olun diyoruz. Bunları söyleye söyleye geldik. Şimdi baktık ki Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir değişim var. Kılıçdaroğlu'nun ilk verdiği demeç şu; o kadar sevindim ki, devlet elden gidiyor, cumhuriyet elden gidiyor, çünkü 6 milyon işsiz var. Üsküdar'da sabah oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki bu değişim büyük değişimdir." dedi.

Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki bu değişimin sebebinin Saadet Partisi olduğunu herkesin söylediğini belirterek, bundan rahatsız olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun kendisinin 2 yıldır söylediklerini dile getirmesinin aksine kendisini memnun ettiğini söyledi. Kurtulmuş, Erdoğan ile Baykal'ın da birbirleri ile siyasi tahtrevalli oynadığını belirterek Baykal'ın gitmesi ile Erdoğan'ın yere vurduğunu ileri sürdü.

Kurtulmuş, "Saadet Partisi olarak her sözümüzün arkasındayız. Bizim anayasa için teklifimiz, şu anki tekliflerin 30 yıl ilerisindedir. Türkiye'de laik, demokratik, gerçekten reformcu, gerçekten herkesin eşit, özgür ve refah içinde olduğu bir anayasayı, milletin anayasasını Saadet Partisi yapacaktır." diye konuştu.

Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin muhazafakar bir parti olmadığını, maneviyatçı bir parti olduğunu belirterek partinin diğer özelliklerinin ise anti emperyalist olması gibi özelliklerin oluşturduğunu aktardı.

CİHAN

Etiketler :