Kurtulmuş'tan DUBAİ MODELİ eleştirisi

Kurtulmuş'tan DUBAİ MODELİ eleştirisi

"Ayda iki kitap okumakla birlikte, 2 lisan, konu araştırma ve konu sunumu üzerine çalışmalarınızı yoğunlaştırınız"

Numan Kurtulmuş: "Ekonomik yapı bozukluğu beraberinde sosyal yapı bozduğunu da peşinden sürüklüyor."

SP Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kadir Has Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ''Siyaset ve Liderlik'' programı etkinliğinde yaptığı konuşmada, milletin fakirleştirilme yoluna gidildiğini ve 19 milyon kişi bu fakirleşmenin ürünü olduğunu söyledi.

Türkiye'deki yaşama standartlarının en alt sınırı olan açlık sınırınında altında olan 3 buçuk milyon ailenin yeni bir tabirle "Underclass" vatandaş olduğunu belirtti.

Türkiye'deki son zamanlarda İç düşman arayışına girilen yoldan çıkılmasını ve iç düşman yanılgısı yerine iç de bulunan suçlu yada örgüt düşüncesi üzerinden işe başlanması gerektiğini söyledi..

Kurtulmuş, 28 Şubat dolayısıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul yönetimin yaptığı “Darbelere duvar olacağız” etkinliğini de anlatarak Askeri darbe demek “ Milletin iradesini çöpe atmaktır” düşüncesini savunarak darbelere karşı olduklarını bir kez daha ifade etti.

Hukuk, eğitim ve ekonomik politikaları denetleyemeyen bir demokrasiden söz edilemeyeceğini belirten Kurtulmuş, Türkiye'deki siyasal sistemin, en temel sorunlarından birinin bu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ekonomisine de değinen Kurtulmuş, 2003-2007 arasında uygulanan Dubai modelinin Tarımla uğraşan nüfusu bitirdiğini, ortadirek esnafı yok ettiğini, özelleştirme adı altında kamu kuruluşlarının yabancılaştığını, iyileştirme adı altında bankaların yabancılaştırdığını Halk, Ziraat ve Vakıftan başka neredeyse yerli bankanın kalmadığını ve büyük özel sektörlerin de borçlandırmaları ile birlikte Derviş modelinin sonucun, Tezgahların kapandığını her kesimin borçlandırıldığını mülkiyet yapılarının el değiştirdiğini ve bu olumsuzluklar sonucun da ekonomik yapının sosyal yapıyı bozduğunu ifade etti.

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde de Öğretim üyesi olan Kurtulmuş, öğrencilere 4 öneri sundu "Ayda iki kitap okumakla birlikte, 2 lisan, konu araştırma ve konu sunumu üzerine çalışmalarınızı yoğunlaştırınız" diye tavsiyede bulundu.

Saddet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teoman Rıza Güneri, İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve Gençlik Kolları Başkanı M. Fatih Akyüzlü ile birlikte yoğun bir öğrenci katılımı ile gerçekleşen programda Numan Kurtulmuş'a öğrenci Konseyi Başkanı Ali Özcan tarafında bir buket çiçek takdim edildi.

 

Etiketler :