Kurtulmuş'tan Erbakan'a çağrı

Kurtulmuş'tan Erbakan'a çağrı

SP Genel Başkanı Kurtulmuş: Erbakan'dan olaylarla ilgili daha net bir açıklama bekliyoruz.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da iftar sırasında yaşanan olaylarla ilgili eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın bir açıklama yaptığını belirterek, kendisinden daha net bir açıklama beklediklerini söyledi. Kurtulmuş, olayın ağır gelen tarafının ise bunların 'hoca adına' yapılıyor olması olduğunu vurguladı.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Kurtulmuş'u parti genel merkezinde ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Bayraktutar, Kurtulmuş'un siyasete yeni vizyon kazandıracağına inandıklarını ifade etti. Referandum sürecinde sağ duyusu sebebiyle milleti rahatlatan bir tutum izlediğini anlatan Bayraktutar, bundan dolayı Kurtulmuş'a teşekkür etti.

Referandum konusunda daha önce söylediklerinin arkasında olduklarını vurgulayan Bayraktutar, 136. maddeye saygılı olduklarını ve tarafsız durduklarını belirtti. Bu meclisin anayasayı değiştiremeyeceği yönünde söylemleri hatırlatan Bayraktutar, Meclis'in meşruluğu için 'evet' oyu kullanacaklarını anlattı. Taraf olduklarını, ama bi taraf olmadıklarını kaydeden Bayraktutar, dini nikah yasağının kaldırılmasını isteyerek, "Mevcut yasaya bir kelime eklenerek müftülere de nikah kıyma yetkisi verilsin. Siyaset yapma hakkı istiyoruz. Camilere siyaseti sokmayız." dedi.

Terör örgütü PKK tarafından Hakkari'nin 31 yıllık imamı Aziz Tan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak ise Bayraktutar şöyle konuştu: "Sendikamızın üyesiydi. O bölgede görev yapan üyelerimize yönelik tehditler yapılıyor. Bunun tedbirinin alınması gerekiyor. Gerekli girişimlerde bulunduk. İmamımız fevri kaza sigortalıydı. Kendisine 15 bin TL yardımımız olacaktır."

 

"DERİN ODAKLAR DEVREDE"

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise 40 yıldır teşkilat yasasının bir türlü çıkmadığını söyledi. İmamlara grev ve toplu sözleşme hakkının verilmesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, siyaset yapma hakkı talebine destek vererek, aile değerlerinin korunmasında da kendilerine büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Gazetecilerin Erbakan ile dün yapılan görüşmeye ilişkin sorularını da cevaplayan Kurtulmuş, İstanbul'daki iftarda endişe verici vahim bir olayla karşılaştıklarını belirtti. Yapılanların inanca da aykırı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Asla tasvip edilemez. Ağır gelen tarafı ise bütün bunların hocanın adına yapılmış olmasıdır. Olaylarla ilgili soruşturma, araştırma yapacağız. Bunları yapanların Milli Görüş ile bir ilgisi olamaz. Bu görüşleri sayın Erbakan da paylaşıyor. Olaylarda derin odakların olduğu görülüyor. Bazı insanlar kullanılıyor. Amaç referandum sürecinde SP'yi etkisiz kılmak, partinin önünü kesmektir." şeklinde konuştu.

Kendisine yönelik tehditlerin hatırlatılması üzerine ise Kurtulmuş, tehdit aldığını ve emniyete başvurduğunu belirterek gerekli incelemelerin yapıldığını ifade etti. Bundan sonra partiyi toparlayıp yollarına devam edeceklerini kaydeden Kurtulmuş, herkesin sözlerine ve davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini ve bu olaylarda ne kadar katkısı bulunduğunu düşünmesini istedi.

Erbakan'ın açıklamalarıyla ilgili olarak da Kurtulmuş, daha net bir açıklama beklediklerini ve bunu dün kendisine ilettiklerini söyledi. Dini nikah talepleri konusunda ise Kurtulmuş, böyle bir toplumsal talebin bulunduğunu hatırlatarak, fiili olan bir şeyin yasalaştırılarak toplumun rahatlatılacağını belirtti.

CİHAN

Etiketler :