Kurtulmuş'tan Erbakan'ı kızdıracak ima

Kurtulmuş'tan Erbakan'ı kızdıracak ima

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisindeki delegelerin kandırıldığını ima etti.

Gazeteci-yazar Hadi Özışık'ın BEST FM'de hazırlanıp sunduğu 'Konuşan Türkiye' programının konuğu Saadet Partisi Lideri Numan Kurtulmuş oldu.

DELEGE KANDIRILDI MI?

Kurtulmuş Saadet Partisi delegelerinin kandırılmış olabileceğini ima ederek şöyle konuştu: Delegelere 'Biz Numan Kurtulmuş'u seçmekiçin imza topluyoruz' dendi...

Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu söyleyen Numan Kurtulmuş şöyle konuştu:

Ülkemizde fevkalade ciddi bir gelir eksikliği var. Geniş kitleler hayatını idame ettirecek bir gelire sahip değiller. Sürekli olarak son10 yıllık süre içerisinde herkesin durumu geriye doğru gitmiştir. Yaklaşık 2,5 milyon çiftçi toprağını terketmiş, 1,5 milyon esnaf kepenk kapatmış. Olağanüstü bir işsizlik var. Normal ücret alanlar son 10 yıllık süre içerisinde ücret artışıyla karşı karşıya değil. Türkiye Avrupa'da kredi kartı borçlanmasında birinci ülkede. Böyle bir manzara içerisinde insanların Yüksek Askeri Şura gibiönemli meselelere bigane kalmalarını doğal karşılıyorum.

HADİ ÖZIŞIK: Siz vatandaştan en çok hangi şikayeti dinliyorsunuz?

Fukaralıktan, gelir eksikliğinden, işsizlikten borçtan yakınıyorlar.

Siz neler duyuyorsunuz?

Aman şu işsizliğe birçare bulun deniyor. Halk birinci dereceden kendi cebiyle ilgileniyor.

Siz halka ne vaat ediyorsunuz?

Bütün bunların hepsini bir taraftan demokratikleşmeyi, bir taraftan statükonun değişmesini insanların gelirinin düzelmesini bir bütün olarak düşünüyorum. Herzaman söylüyorum Türkiye'de bütçe açığı demokrasi açığıyla doğru orantılıdır. Uluslararası sermayenin Türkiye üzerinden operasyonlar yaptığı bir ülkede düzgün bir ekonomi olmaz. Türkiye kendi ayakları üzerine basan bir ekonomi programını öncelemesi esastır.

BAŞBAKAN KUL HAKKI YİYOR MU?

Başbakan Erdoğan'ı yakından tanıyan birisisiniz. Geçmişte mesai arkadaşlığınız da oldu. Bu hükümet döneminde zenginin daha da zengin olduğunu söylüyorsunuz.  Hükümet kendi zenginini kendi yarattı diyorsunuz. Kemal Kılıçdaroğlu da Başbakan Erdoğan'ın kul hakkı yediğini iddia ediyor. Siz bu camiayı tanıyan bir insan olarak, Başbakan kul hakkı yiyor mu?

Bunu somut olarak şurada şunun hakkını yiyor demem, diyemem. Elimizde somut bilgiler olması lazım. Ama mevcut ekonomi programı zengini daha da zengin eden bir program. AK Parti'ye oy veren geniş kitlelerinin yüzde 47'nin yüzde 46'sına sorsanız 'Evet ben son10 yıldır daha da geriye gittim' diyecektir. Bu ülkenin kaymağını yiyenler yemeye devam ediyor. Sistem değiştirilmediği için bu zümreler AK Parti tarafından zengin edilmeye devam ediyor. Sistem böyle korulduğu için AK Parti'ye oy verenler de yoksullaşıyor.

Peki lüks ciplere binen türbanlılar ve sakallılar sizi rahatsız ediyor mu?

İsteyen istediği cipe binsin. Özellikle dindarlık iddiasında olan insanların hakikaten kendi yaşayışlarına özen göstermeleri lazım. Gösteriş tüketimi birtoplumun en temel dağıtıcısı ve bozan unsurlardan biridir. İnsanların evine götüreceği ekmek yokken afra tafra içinde hayat sürmeleri fevkalade ciddi bir sıkıntıdır. Özellikle dindar insanların bu duruma daha fazla dikkat etmesi gerekir. Herkes kendi hayat tarzına dikkat etmesi lazım.

Erbakan ailesiyle ilgili sizin sorunlarınız var. Erbakan TV5'te konuştu ve parmak sallayarak 'itaat edeceksin' dedi. Sizi alaşağı etmek için bir mücadele mi var?

11 Temmuz 2010'da kongre yaptık. Bu kongrede iki tane başkan adayı olmadı. Olan şey ise benim geniş istişareler sonucu hazırladığım beyaz liste ve alternatif olarak hazırlanan yeşil liste vardır. Her ikisinin de ortak adayı Numan Kurtulmuş'tu. Bu iki liste büyük ölçüde birbirine benziyordu. Yüksek İstişare Kurulu'ndaki bazı isimler beyaz listelere giremedi. Dahasonra sonra delegelerden imza toplanarak "Biz Numan Bey'i bin 300 oyla seçmek istiyoruz" dendi. Ortada toplanmış bir imzalar vardır.

O imzaların delegeleri kandırılarak toplandığını mı söylüyorsunuz?

Hayır o imzalar delegelerden 'Numan Bey'i çok yüksek oyla seçeceğiz' diye alınmıştır.

Dini bütün insanların yalan konuşması doğru mudur?

Yalan demeyelim ona...

Ne diyelim Numan Bey, yalan o kadar ortada ki... Bu insanlar İslam'a en çok inandığını söyleyen insanlar

Ben onu tartışmayayım da. Bizim bağlı olduğumuz iki tane yasal metin var. Bir tanesi siyasi partiler yasası diğeri parti tüzüğüdür. Önümüzdeki günlerde Genel İdare Kurulumuzu toplayacağız. Onlar yeri ve zamanı tespit edecektir. Delegemizin iradesi ortadayken Saadet Partisi makul bir süre içerisinde kongresini yapacaktır. Son zamanlarda siyasi çıkışıyla pistten havalanmak üzere olan bir uçak gibidir Saadet Partisi'dir. Bizim vazifemiz bu partinin nasıl iktidara geleceğinin hazırlığını yapmaktır. Saadet Partisi'nin iki de bir kongre yapan bir partisi olmasına izin vermeyiz

ınternethaber.com

Etiketler :