Kurtulmuş'tan Gençlere Mesaj

Kurtulmuş'tan Gençlere Mesaj

Bursa'da Gençlik Şöleni'nde konuşan Prof. Kurtulmuş'tan önemli mesaj:

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Maalesef demokratik açılım, bir ayırım, ayrışma konusu haline getirilmiştir, milletin arasında olmayan ayrımı doğuran bir noktaya gelmiştir'' dedi.
 
Bursa Atatürk Spor Salonunda partisince düzenlenen ''Gençlik Şöleni''ne katılan Kurtulmuş, konuşmasında, gençlerin, kendi kültürlerinden uzaklaştırılmak, kötü alışkanlıklarla maruz bırakılmak ve ''işsizliğe mahkum edilmek'' gibi sıkıntılarla karşı karşıya bulunduğunu söyledi.


Kurtulmuş, üniversite mezunlarının yaklaşık üçte birinin işsiz olduğunu belirterek, ''Gençlerin görevi, Türkiye'yi, gençleri yoksulluğa ve işsizliğin içine sokan bu ekonomik programı, dışa bağımlı hükümetleri geride bırakacak Saadet Partisi iktidarına hazırlamaktır'' dedi.

Mustafakemalpaşa'da 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden ocağındaki patlamaya da değinen Kurtulmuş, bir daha böyle faciaların olmaması için bu olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

Kurtulmuş, kazadan sağ kurtulan işçilerden birinin, ''Keşke ben de ölseydim. Ölenlere tazminat veriliyor. Böylelikle ailem yoksulluktan kurtulur, ben de işsiz kalmaktan kurtulurdum'' dediğini anlatarak, ''Bu ülkenin gencecik insanlarını işsizlik ve yoksulluk altında o kadar inletiyorsunuz ki ölmeyi tercih edecek noktaya geliyorlar. Bu fevkalade büyük bir vebaldir'' görüşünü dile getirdi.

-''DEMOKRATİK AÇILIM''-

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yaklaşık altı aydır ''Demokratik açılım''ı tartıştığını belirterek, şunları ifade etti:

''Maalesef demokratik açılım, bir ayırım, ayrışma konusu haline getirilmiştir, milletin arasında olmayan ayrımı doğuran bir noktaya gelmiştir. Bu bir rant konusu değildir. Cumhuriyet tarihi boyunca karşılaştığımız en önemli sorundur. Sorunun çözümü için herkes eteğindeki taşları dökmelidir.''

Etiketler :