Kurtulmuş'tan Hükümete Ağır Eleştiri

Kurtulmuş'tan Hükümete Ağır Eleştiri

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de halkın yüzde 80'ni yoksul hale geldi. Fabrikalar kapanmaya başladı. Şimdi IMF anlaşması Türkiye için bir ölümdür'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli ve zorlu bir dönemden geçtiğini, ancak hükümetin demokratik açılım tartışmalarıyla zaman geçirdiğini, muhalefetin de buna uyduğunu öne sürdü. Hükümetin açılım tartışmalarını ''yüzüne gözüne bulaştırdığını'' ileri süren Kurtulmuş, diğer partilerin de bu tartışmalarda ne yapmak istediğinin belirsiz olduğunu savundu.

Hükümetin ekonomi ve özelleştirme politikalarını da eleştiren  Kurtulmuş, TEKEL'in ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle yerli tütün ve şeker pancarı üreticilerinin üretim yapmasına izin verilmeyeceğini iddia etti. 2000'li yıllardan bu yana IMF programlarıyla ülkenin çok kötü duruma geldiğini öne süren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Türkiye'de halkın yüzde 80'ni yoksul hale geldi. Fabrikalar kapanmaya başladı. Şimdi IMF anlaşması Türkiye için bir ölümdür. Sayın Başbakan bu salonları iyi takip ediyor. Saadet Partisi'nin her gün adımlarını sıklaştırdığını iyi görüyor. Onu için biz 'IMF ile anlaşmayın' dedikçe 'Ya biz zaten IMF ile anlaşmayacaktık' dedi. Sonra Sayın Babacan dedi ki 'Biz IMF ile anlaştık aslında çerçeve anlaşmasını yaptık. Yalnız gelip gidiyorlar, milletin gözüne çok batıyor. Saadet Partisi de yükselişe geçiyor. Bu konuyu bunlar dile getirse millet bizi duman eder' diyerek 'Bu IMF heyeti gelmesin boşuna yorulmasınlar, biz internet üzerinden haftada 3 kez anlaşıyoruz' dedi.

Ben bunu söylediğim zaman ağır geliyor ama 2 gün evvel sayın Başbakan 'Evet IMF ile anlaşmayı hazırladık, IMF anlaşmasını yaptık' dedi. Bu anlaşmanın içinde neler var. Şimdiden söylüyorum ki yapmaya cesaret etmesinler diye söylüyorum. Yapılacak ilk seçimde Saadet Partisi iktidara geldiği zaman ne IMF kalacak, ne IMF kalacak, hepsini elimizin tersiyle çöpe atacağız. IMF ile neyi anlaştılar. Gelirler İdaresinin özerkleştirilmesini. Ne demek bu. Gelirler İdaresi ne yapar. Milletten para toplar onlarla yatırım yapar, bu toplananlarla gelirlerini idare eder. Şimdi IMF diyor ki 'Çok borcunuz var bu borcunuzu nereye harcayacağınız belli olmaz. Ben borcu garanti altına almak için bu gelirlere el koyacağım' diyor.''

Etiketler :