Kurtulmuş'tan Hükümete Mısır Uyarısı

Kurtulmuş'tan Hükümete Mısır Uyarısı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’da yaşananlarla ilgili daha sert bir duruş sergilemesi gerektiğini savundu.

Yerel Televizyonlar, Yerel Medya’ adlı toplantı için Antalya’ya gelen HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, cuma namazını Meltem Mahallesi’nde bulunan Osman Gazi Camii’nde kıldı. Namaz sonrası, Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Kurtulmuş, daha sonra Tayla Otel’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, konuşmasında Orta Doğu’da yaşananlara, son günlerde tartışılan başkanlık sistemi ve iki partili döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu’da çıkan olayların küresel medeniyet krizinin yansımaları olduğunu savunan Numan Kurtulmuş, bu ülkelerde yönetim şekillerinin aynı kalarak devam etmesi durumunda büyük gıda, petrol, enerji ve su krizlerinin olacağını hatırlattı. Daha özgür ve paylaşımcı bir dünya için herkesin seferber olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bu olayın üzerine günlük magazinsel olarak yaklaşılmaması gerekir. Bu olayın üzerinde çok faza durulmuyor.” dedi.
Batı dünyasının her fırsatta özgürlüklerden bahsettiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek konusunda batı dünyasından net ve açık bir telkinin gelmediğini gördüklerini kaydetti.
Orta Doğu’da yaşayan Firavunlar ve kanunlar devrinin sona ereceğini belirten Numan Kurtulmuş, yaşanan olaylarla ilgili Türkiye’nin tavrıyla ilgili şunları söyledi: “Duamız fikrimiz Mısır’ın, Tunus’un mazlum halkının yanındadır. Ümit ediyoruz ki en kısa sürede halkın istediği sonuç ortaya çıkar. Başta Türkiye’nin Başbakanı olmak üzere yetkililer ne manaya geldiği çok net olmayan kararsız cümlelerle Mısır konusundaki görüşlerini ortada tutamazlar. Sadece Mübarek’e tavsiyede bulunmak yetmez. Bu anlamda devletin ve milletimizin bütünüyle Mısır halkının demokratik taleplerinin yanında olduğunu cümle aleme Türkiye en yüksek perdede söylemek zorundadır.”

“İŞ GÜVENLİĞİ İLE İLGİLİ BÜYÜK BOŞLUKLAR VAR”
Dün Ankara Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen patlamalarda yaşamını kaybedenlere ‘Allah'tan rahmet’ dileyen Numan Kurtulmuş, hükümetin ‘Çalışma Yasası’ konusunda kapsamlı bir plan beklediğini söyledi. “Çok ibretli bir şekilde torba yasa adı altında bir takım yasanın gündeme gelmesi ile patlamanın olması kaderin cilvesi gibi garip bir tesadüf.” diyen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, 8 yıldır iktidarda bulunan mevcut iktidarın, insanların çalışma hayatını daha sıhhatli yürütebilmesi için yasal düzenlemenin yapılmış olması gerektiğini savundu. Kurtulmuş, Türkiye’de iş güvenliğinde büyük boşlukların olduğunu hatırlattı.

“REFERANDUM’UN ÜZERİNDEN BEŞ AY GEÇTİ, ANAYASAL BİR DEĞİŞİKLİK YOK”
Türkiye’nin son günlerde iki konuyu çok konuştuğunu, bunlardan birisinin iki partili sistem diğerinin de başkanlık sistemi olduğunu belirten Numan Kurtulmuş, başkanlık sisteminin darbe yapısı olduğunu savundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Eylül darbesi ürünü anayasayı eleştirmesine rağmen hiçbir şey yapmadığını aktaran Kurtulmuş, “Referandum yapılmasının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen oy toplayan siyasi irade bu konunun aşılması için kılını dahi kıpırdatmamıştır. 12 Eylül rejiminden yana olan bir iktidardır.” şeklinde konuştu.
Kendisinin iki partili bir sistem istemediğini söyleyen Numan Kurtulmuş, Kenan Evren’in sözlerinin dün gibi kulağında olduğunu, askeri darbe sonrası iki partili sistemin yapıldığını açıkladı. Cihan

Etiketler :