Kurtulmuş'tan samimiyet testi

Kurtulmuş'tan samimiyet testi

Numan Kurtulmuş, 27-28 Mayıs'da yapılacak OECD İsrail'in üyeliği ile ilgili toplantıyı hatırlatarak Başbakan Erdoğan'a 'one minute'ta samiyetinizi orada görmek istiyoruz." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Sayın Başbakan eğer 'one minute'te samimiyseniz, İsrail'in (OECD) başvurusunu 27-28 Mayısta yapılacak kurulda, Türkiye adına veto edin'' dedi.

Kurtulmuş, Şanlıurfa Atatürk SporSalonu'ndaki partisinin il başkanlığı kongresine katılarak, bir konuşma yaptı.

Hükümetin icraatlarını eleştiren Kurtulmuş, özellikle tarım politikalarının yanlış olduğunu ileri sürdü. Türkiye'de tarımının ciddi şekilde gerilemeye başladığını savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''GAP'a yapılan yatırımlar, 2012 yılında bitirilecekti. Buraya gelip söz verdiler. Ama şimdi görüyoruz ki burada milyonlarca dolar yatırım yapılmış olan bu proje, maalesef sulama imkanlarını sağlayan nihai şekline getirilememiştir. Özellikle Suruç Ovası, Atatürk Barajı'na 40 kilometre uzakta olmasına rağmen hala yeterli suyu alamadığı için tarımda geri kalmıştır.''

Hükümetin Türkiye'nin bütçesine hakim olamadığını iddia eden Kurtulmuş, GAP'ın bu nedenle tamamlanamadığını öne sürerek, ''IMF istediği için bitirilemiyor. Dünyadaki küresel güçler istediği için bitirilemiyor'' dedi.

-İSRAİL'İN OECD BAŞVURUSU

Kurtulmuş, konuşmasında 27-28 Mayısta, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD) Genel Kurulunun yapılacağına değinerek, Türkiye'nin de 1961 yılında bu teşkilata üye olduğunu hatırlattı.

İsrail'in de OECD'ye üye olmak için başvuruda bulunduğunu belirten, Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin 1961 yılından beri üyesi olduğu OECD'ye, 30 ülke üyedir. Şimdi 1993 yılından beri 'ben de bu teşkilata üye olacağım' diyen İsrail'in başvurusu var. Eğer bu 30 ülkeden bir tanesi 'yeniüyeyi kabul etmiyorum' diye veto ederse o ülkenin üyeliği kabul olmaz. Sayın Başbakan eğer 'one minute'te samimiyseniz, İsrail'in başvurusunu 27-28 Mayıs'ta yapılacak kurulda, Türkiye adına veto edin. Gerçekten İsrail'e 'one minute' mi diyor, İsrail'e karşı yapılan 'one minute' bir şov mudur, yoksa gerçekten İsrail'e karşı yapılan bir tutum mudur? İşte yapılacak kurulda, AK Parti ve sayın Başbakan büyük bir sınava giriyor. Buradan uyarıyorum, eğer gerçekten burada İsrail'in OECD üyeliğini veto ederse samimi olduğunu görür ve kalkar milletin önünde Hükümete teşekkür ederiz. Ancak bu tarihte Türkiye Hükümeti, İsrail'in üyeliğine vize verirse köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir dolaşır, 'Ve Sayın Başbakan siz DAVOS'ta oyun yapmışsınız, tiyatro oynamışsınız, gerçeği yansıtmıyorsunuz' diye şikayet ederiz.''

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise konuşmasında belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Tek listeyle gidilen kongrede, konuşmaların ardından oy kullanma işlemi başladı.

AA

Etiketler :