Kurtulmuş'tan siyasilere gönderme

Kurtulmuş'tan siyasilere gönderme

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, siyasi partilerin çözüm üretmek yerine kavga ettiğini söyledi.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, genel seçimler öncesi başladığı Anadolu gezilerinin ikincisini Kocaeli'ne gerçekleştirdi. Kurtulmuş, partisinin üyeleri ile Hotel Baltürk'te sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kurtulmuş, Türkiye'nin, demokratik açılım meselesini iki yıl önce halletmeye başlamış olsaydı, gündeme gelen tartışmaların olmayacağını iddia etti. Kurtulmuş, "Türkiye 8 yıldır çok büyük oy almış, halkın geniş kesimlerinin desteğini almış bir iktidara sahip olmasına rağmen hala doğu meselesini, kürt meselesini halletmek için bir adım atmamıştır." diye konuştu.

Türkiye'de iktidarın ve muhalefetin proje üretmek yerine kamplaşmaya gittiğini ileri süren Kurtulmuş, "Türkiye'de maalesef iktidar ve muhalefet; sorunların içeriğine dönük tartışma yapmak bir proje üstünde tartışmak, konuşmak, çözüm üretmek yerine maalesef 8 yıldır kamplaşma ve kutuplaşma üretmektedir. Bana, bu salonda bir arkadaşım, son 8 yılda ikitidar ve muhalefet partilerinin uzlaşarak, parlamentodan herhangi bir konuyu geçirdiğini, herhangi bir önemli konuyu geçirdiğini, toplumsal meselemizi çözdüklerini söyleyemez. Anayasa değişiklikleri diyorsunuz, anayasa değişikliklerinde kavgalar, gürültüler, hakaretlerden ibaret olan Meclis görüşmelerine şahit oluyoruz. Demokratik açılım diyorsunuz, iktidar ve muhalefet bir araya gelip konuyu konuşma nezaketi dahi gösteremiyorsunuz. Terör meselesi diyorsunuz, bu konuda da ortak yapılan bir çalışma yok." şeklinde konuştu.

Siyasi partilerin birbirini suçlayıcı ifadeler kullandığını kaydeden Kurtulmuş, şöyle dedi: "Maalesef bir taraf, 'bize oy vermeyip karşı tarafa verirseniz irtica gelir laiklik elden gider, cumhuriyet elden gider' diye milleti korkutuyor, diğer taraf da diyorlar ki 'onlara oy vermezseniz oylar bölünür, CHP gelir din elden gider' manasında sözler söylüyor. 'Bu memlekette ne din ne cumhuriyet elden gidiyor. Elden giden bu milletin geleceğidir. Elden giden bu milletin üretim gücüdür. Bunu örtmek için Türkiye'nin yoksulluğunu, fukaralığını, gelir adaletsizliğini, temel meselelerimizin üstünü örtmek için korku siyaseti ile siyaset yapılmaya çalışılıyor."

Türkiye'de hiçbir partinin diğer partilerin düşmanı olmadığına değinen Kurtulmuş, "Siyasi partiler olarak birbirimizin rakipleriyiz ama rekabet, programlarımızda, söylemlerimizde, siyasetimizde olacaktır. Türkiye'de incir çekirdeğini doldurmayacak lüzumsuz meselelerden kavga ve kamplaşma üreten siyaset yerine birleştiren, bütünleştiren ve milletin menfaatlerini koruyan bir siyaset tarzı Türkiye'de hakim olacak." ifadelerini kullandı.

CİHAN

 

Etiketler :