Kurtulmuş'un Baykal'a CEVABI

Kurtulmuş'un Baykal'a CEVABI

Seçim ittifakı öneren CHP'ye Numan Kurtulmuş'tan yanıt geldi

Partisi’ni tercih ederim" açıklamasına yanıt var.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin önünü açacak ülkemizi refah, adalet ve özgürlük yurdu haline getirecek her türlü öneri, program ve çözüm arayışında bütün partilerle ve herkesle işbirliği yapmaya hazırız” diyerek CHP ile koalisyona yeşil ışık yaktı.

CHP lideri Baykal dün katıldığı bir televizyon programında, “Bize AKP ile koalisyon kurar mısınız derseniz Saadet Partisi'yle koalisyon yapmayı tercih ederim” demişti. Kurtulmuş Baykal’ın bu sözlerine öncelikle teşekkür etti ve “Sayın Baykal’ın şahsım arkadaşlarım ve partim hakkındaki görüşleri için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Kurtulmuş’un Baykal’a yanıtı şöyle:

“Biz Türkiye’nin bundan sonraki muktedir siyasal iktidarını hazırlamanın çabası içerisindeyiz. Siyasal üslup ve anlayışımız, çatışma ve gerilimi değil, karşılıklı anlayış ve uzlaşmayı temel prensip olarak kabul etmektedir.

Demokrasi; uzlaşma, paylaşma ve ortak çözüm üretme rejimidir. Bu çerçevede bizim hiçbir partiye karşı koalisyon kurma ya da kurmama noktasında ön yargımız yoktur.

Böyle bir aritmetik ortaya çıkarsa kişisel görüşlerimiz değil programımız ve prensiplerimiz çerçevesinde değerlendiririz.

Ancak önceliğimiz millettir. Milletimizle bir büyük ittifakı gerçekleştirmektir. Bu nedenle milletimizin tercih ve öncelikleri, bizim tercih ve önceliklerimizdir.

Saadet Partisi olarak Türkiye’nin önünü açacak ülkemizi refah, adalet ve özgürlük yurdu haline getirecek her türlü öneri, program ve çözüm arayışında bütün partilerle ve herkesle işbirliği yapmaya hazırız.

 

Etiketler :