Kurtulmuş'un en ağır günü - video

Kurtulmuş'un en ağır günü - video

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti içindeki tartışmalarla ilgili canlı yayında konuştu.

Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Muman Kurtulmuş, parti içinde yaşanan tartışmalarla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kongredeki liste tartışmaların nedenlerini sıralayan Kurtulmuş, CHP'li Önder Sav'dan yardım istemesine anlam veremediğini söyledi.

Kurtulmuş'un Saadet Partisi içeriseinde yaşanan son gelişmelerle ilgili değerlendirmeleri şöyleydi:

"Kongreden sonra sanki iki hizbin çok büyük kavgası varmış gibi, ortaya bir takım sözler sarfedilmesi, bir takım yanlış anlaşılacak sözlerin ifade edilmesi anlaşılır gibi değil. Her şey olur kongre kazanılır kongre kaybedilir. şöyle olur böyle olur ama hiç anlamadığım husus, Saadet Partisi'nin içerisinde Numan Kurtulmuş'u devirelim diye Önder Sav'dan yardım istenmez. Ben aynı durumda olsam. Yani listemiz kaybetmiş olsaydı böyle yanlış bir mücadele yoluna girmezdim.

Ayrıca geçtiğimiz perşembe nünü benim 12 yıllık siyasi hayatımda ne zor günler gördük ama hayatımın en ağır günü o gündür.

Perşembe günü partiye kayyum atanması için yani genel başkan yetkilerine tedbir konularak yani partinin başka şekilde yönetilmesi için maalesef hakim vasıtasıyla baskın yapılmıştır. Baskında hakim neleri istiyor? Kongre evrakları... Ya zaten kongre evrakları seçim kurulunda var. Hangi evrakı isteseniz bu partigönderir. Ama maalesef çok ciddi, çok kütü bir yanlışlık yapılmıştır. Ve parti bir hakim baskını ile karşı karşıya kalmıştır. Daha nice şeyler bunların hiç birisine girmek istemiyorum. Sadece iki somut meseleyi söyledim. Bütün bu süreçler içerisinde delege arkadaşlardan kardeşlerimizden de belki tamamından değil ama büyük çoğunluğundan da Numan Bey, biz bin 300 oy ile genel başkan seçeceğiz diye imzalar toplanmıştır."

HABER 7

Etiketler :