Kurtulmuş'un hükümete Öcalan uyarısı

Kurtulmuş'un hükümete Öcalan uyarısı

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş, Türkiye'de artık herkesin Kürt açılımı sürecinde eteğindeki taşları dökmesi gerektiğini belirterek bir de uyarıda bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Kürt açılım'' tartışmaları sürecinde, herkesin eteğindeki taşları dökmesi gerektiğini belirterek, ''Ama bunu yaparken asla Öcalan ve temsilcileri ile görüşülmemelidir. Bu, Türkiye'de oluşmuş olan müspet havanın dağılmasına neden olur. Halkı tahrik eder ve çözümü uzaklaştırır'' dedi.

Çeşitli ziyaretler için Rize'ye gelen Kurtulmuş, il merkezine bağlı Kendirli beldesinde, belediye tarafından düzenlenen sünnet törenine katıldı.

Daha sonra Kendirli Belediyesi'ni ziyaret eden Kurtulmuş, bir gazetecinin, ''Kürt açılımı'' tartışmaları konusunda görüşünü sorması üzerine, bu konuda temenni ve iyi niyetten ibaret bir girişimin söz konusu olduğunu savunarak, ''Konuyla ilgili görüş beyan eden resmi yetkililerin somut adımlarının ne olduğu belli değil'' dedi.

Türkiye'nin yaklaşık 30 yıldır binlerce vatan evladını kaybettiğini ve yüz milyarlarca dolar gelir kaybına neden olan anlamsız kirli bir savaş ve terörle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki kamuoyunun geniş bir kesiminde olumlu bir hava oluşmuşken, konunun sonuçlandırılması, barış ve esenlik ortamının sağlanması gerekmektedir. Biz samimi olarak doğusu batısı, kuzeyi güneyi ile ülkeyi esenlik yurdu haline getirecek her türlü gelişmesinin hayırlı olduğu kanaatindeyiz. Bu anlamda Saadet Partisi olarak rol almaya hazırız. Biz her kesimle çok rahat konuşan bir siyasi partiyiz. Bu konudaki çözümün ortaya çıkmasında her türlü sorumluluğu ifa etmeye hazır olduğumuzu başından beri ifade ediyoruz.''

Kurtulmuş, meselenin birkaç boyutunun olduğunu ifada ederek, ''Bölgede ekonomik yoksulluğu giderecek politikaların uygulanması mecburiyeti vardır. İkincisi insan hakları ihlalleri ve ve özgürlükler boyutudur. Üçüncüsü terör meselesidir. Bölgedeki her yerin sorunlarını çözümlemeye odaklanmamış bir Türkiye, asla kendi sorunlarını çözemez. Dolayısıyla Türkiye konuyu daha geniş perspektifte ele almalıdır'' diye konuştu.

-''SÜRECİN ESAS DÖNECEĞİ YER TBMM OLMALIDIR''-

Kurtulmuş, bu konuda herkesin görüşünün alınması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Bu süreçte karşı görüşleri olan olabilir. Türkiye'de herkes bu süreçte eteğindeki taşları dökmelidir. Ama bunu yaparken asla Öcalan ve temsilcileri ile görüşülmemelidir. Bu, Türkiye'de oluşmuş olan müspet havanın dağılmasına neden olur. Halkı tahrik eder ve çözümü uzaklaştırılır. Bu sürecin esas döneceği yer TBMM olmalıdır. Bu konu ne Öcalan'ın, ne uluslararası güçlerin meselesidir. Biz bu meseleyi bizim Türklerimiz, bizim Kürtlerimiz oturup çözeriz. Dışarısının istediği üsluplarla çözmek mümkün olmaz.''

Etiketler :