Kurtulmuş'un kurmayları belirlendi

Kurtulmuş'un kurmayları belirlendi

Saadet Partisi'nde, 11 Temmuzda 'Kongreden İktidara' sloganıyla düzenlenen kongrenin ardından Başkanlık Divanı'nda görev alacak isimler belirlendi.

Saadet Partisi'nde, 11 Temmuzda 'Kongreden İktidara' sloganıyla düzenlenen kongrenin ardından Başkanlık Divanı'nda görev alacak isimler belirlendi.

Genel İdare Kurulu toplantısında, 2 yeni genel başkan yardımcılığı oluşturuldu. 3 yeni isim genel başkan yardımcısı olarak görev alırken, 13 genel başkan yardımcısı yeniden başkanlık divanına seçildi. Numan Kurtulmuş liderliğindeki Saadet Partisi'nin 16 kişilik başkanlık divanında, ilk kez oluşturulan İnsan Hakları İzleme ve Araştırma Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu; Kadın Aile ve Gençlik Başkanlığı'na ise Genel Başkan Yardımcısı Nazım Maviş getirildi.

Daha önce ayrı birimler halinde hizmet veren ve tek çatı altında toplanan Halkla İlişkiler ve STK Başkanlığı'nı ise bundan sonra Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç yürütecek. Başkanlık Divanına yeni giren isimler ise, Musa Demirci, Cafer Güneş ve Nazım Maviş oldu. Eski Bakan Demirci Ekonomik ve Sosyal İşler Başkanlığı, Cafer Güneş Eğitim Başkanlığı ve Nazım Maviş de Kadın Aile ve Gençlik Başkanlığı görevini üstlenecek. Saadet Partisi, oluşturulan iki yeni başkanlıkla, insan hakları alanındaki ihlaller ile kadın ve gençliğin sorunlarını daha yakından takip edecek.

Öte yandan Başkanlık Divanı'nda birimler arasında görev değişiklikleri de oldu. Daha önce Ekonomik Konular Başkanı olan Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek Dış İlişkiler Başkanlığı'na, Denetçi olan Kazım Arslan Genel Sekreterliğe, Genel Sekreter olan Dr. Turhan Alçelik ise Denetçilik görevine getirildi.

Genel Başkan danışmanları ise Ümmet Kandoğan, Abdülbaki Erdoğmuş, Bahri Zengin, Mukadder Başeğmez, Müfit Yüksel, Yusuf Engin ve Hayrettin Dilekcan oldu.

Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un kurmayları

Lütfü Esengül Teşkilat Başkanı

Dr. Ahmet Demircan Siyasi İşler Başkanı

Ahmet Sünnetçioğlu Seçim İşleri Başkanı

Teoman Rıza Güneri Tanıtım Başkanı

Şeref Malkoç Halkla İlişkiler ve STK Başkanı

Dr. Ertan Yülek Dış İlişkiler Başkanı

Mücahit Yılmaz Mahalli İdareler Başkanı

Musa Demirci Ekonomik ve Sosyal İşler Başkanı

Nazım Maviş Kadın Aile ve Gençlik Başkanı

Akif Gürdoğan Mali İşler Başkanı

Ömer Vehbi Hatipoğlu İnsan Hakları İzleme ve Araştırma Başkanı

Cafer Güneş Eğitim Başkanı

Kazım Arslan Genel Sekreter

Dr. Turhan Alçelik Denetçi

Hüsamettin Korkutata Denetçi

Etiketler :