Kürtün'ünSaadet'li başkanı AK Parti'ye geçti

Kürtün'ünSaadet'li başkanı AK Parti'ye geçti

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden belediye başkanı seçilen fakat daha sonra partisinden istifa eden Ahmet Kanat, AK Parti’ye geçti.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine parti rozeti takarak AK Parti’ye geçen Kanat için, Gümüşhane İl Başkanlığı’nda da tören düzenlendi. AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Hüseyin Güvendi ve ilçe yöneticilerinin de hazır bulunduğu törende Kanat’a AK Parti rozetini takan İl Başkanı Ercan Çimen, “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

İl Başkanlığı’na atandığında Başbakan Erdoğan’ın kendisine milletvekili ve yerel seçimler noktasında ve birlik beraberlik noktasında görev verdiğini ifade eden Çimen, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat’ın partilerine katılması ile ilk meyvesini topladıklarını belirterek, “Sayın Kanat’ın partimize geçmesi için ilçe teşkilatımız kararını aldıktan sonra, İl Yönetim Kurulu’na kararını bildirdi. Biz de İl Yönetim Kurulu olarak kararımızı aldık ve Genel Merkezimize bildirdik. Başkanımız da geçtiğimiz hafta Salı günü Kanat’ın rozetini grup toplantısında taktı” dedi.

Belediye Başkanı Kanat’ın iyi hizmetler yapacağı inancında olduklarını, parti olarak iktidarın gücünü Kürtün’de vatandaşlara hissettireceklerini dile getiren Çimen, “Gümüşhane merkez ve ilçeleri, beldeleri ile beraber her tarafı AK Parti yapacağız. Onun için İlçe Başkanıma ve yönetim kuruluna aldıkları karardan dolayı teşekkür ediyorum. Başkanıma hayırlı hizmetler yapalım diyorum” diye konuştu.

Çimen, toplam 18 belediye olan Gümüşhane il genelinde 4 ilçe, 12 belde olmak üzere toplam 16 belediye başkanının AK Partili olduğunu da sözlerine ekledi.

AK Parti Kürtün İlçe Başkanı Hüseyin Güvendi ise Kanat’ın zaten aileden olduğunu belirterek, katılımı için teşekkür ederek “hayırlı olsun” temennisinde bulundu.

Saadet Partisi’nden girdiği seçimlerde Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılmasının ardından istifa ederek bağımsız belediye başkanı olarak görev yapan Ahmet Kanat ise, Gümüşhane’de 1968 yılından beri “taban” siyaseti yaptığını, 1973 yılında Gümüşhane Milli Türk Talebe Birliği başkanlığı yaptığını hatırlatarak “Siyasete bir dava gibi sarılan biriyim. AK Parti’ye Refah Partisi kapandıktan sonra abilik yaptık. Onlarla beraber yola girdik. İstemeyerek kısa bir dönem ayrı kaldık. Yuvaya döndük, memnunuz. Yönetimin, teşkilatın ne olduğunu biliyorum. Teşkilatın ve yönetimin vermiş olduğu görevi her zaman baş üstüne diyoruz” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.