Kurumsal emlak işletmecileri için faydalı uygulamalar

Kurumsal emlak işletmecileri için faydalı uygulamalar

İnternet ile ilişkili ve farklı ihtiyaçlarımızı gideren mobil telefon uygulamaları hayatımızın her alanında ciddi şekilde kullanıyoruz. Bu uygulamaların yoğun bir şekilde kullanıldığı sektörlerden bir tanesi de gayrimenkul sektörü.

İnternet ile ilişkili ve farklı ihtiyaçlarımızı gideren mobil telefon uygulamaları hayatımızın her alanında ciddi şekilde kullanıyoruz. Bu uygulamaların yoğun bir şekilde kullanıldığı sektörlerden bir tanesi de gayrimenkul sektörü.

 

Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren firmaların satış yapabilmeleri için interneti kullanmaları artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Ancak pek çok emlak işletmesinin kafasındaki en önemli soru işaretlerinden biri çok sayıda uygulama arasından hangilerini ne şekilde kullanacağıdır.

 

Biz de bu içeriğimizde gayrimenkul alanında faaliyet gösteren emlak işletmelerinin yararlanabilecekleri uygulamalardan bahsedeceğiz. Dilerseniz başlayalım.

 

En iyisi: Bird uygulaması

 

1-011.jpg

Emlak alanında oldukça yenilikçi bir yaklaşım sunan tr.flatfy.com sitesinin desteklediği bir uygulama olan Bird uygulamasına ilişkin ekran görüntüsü yukarıda verilmiştir.

 

Bu resimden de anlaşılacağı üzere uygulamadan emlak araması yapmak tıpkı navigasyon uygulamalarında olduğu gibi bir harita aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

 

Bu haritada aradığınız kriterdeki emlak ilanları bulunduğunuz konuma göre karşınıza çıkıyor. Örneğin; yukarıdaki resimde yer alan sarı binalar, aradığınız kriterde bulunduğunuz konuma yakın kiralık daireleri gösterecektir.

 

Henüz Türkiye’de yayınına başlanmayan bir uygulama olan Bird uygulaması, geliştirildiği Ukrayna’da yoğun ilgi çekmiştir. Bu uygulama, Ukrayna’da oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Bird uygulamasının yakın bir zaman içerisinde Türkiye’de de yayınlanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Bird uygulamasına ilişkin detaylı bir incelemeyi şuradan okuyabilirsiniz.

 

Pusula

 

2-010.jpg

 

Bir emlakçı için ilgilendiği konutun cephesi oldukça önemlidir. Her ne gayrimenkulün satışı ile ilgileniyorsanız ilgilenin bu gayrimenkule ilişkin yönleri iyi bilmeniz fayda sağlayacaktır.

 

Pusula uygulamasını kullanarak ilgilendiğiniz gayrimenkulün yer ve yönünü kolayca tespit edebilirsiniz. Bu sayede satışı veya kiralaması yapılacak gayrimenkulün tam coğrafi koordinatlarını kolayca tespit edebileceksiniz.

 

MagicPlan

 

3-002.png

 

MagicPlan uygulamasını kullanarak istediğiniz bütün gayrimenkullerin planlarını telefonunuzun kamerasından çizdirebilirsiniz.

 

Uygulamayı telefonunuza indirmenizin akabinde planın uygulamaya nasıl çizdirileceğine ilişkin bir eğitim videosuyla plan çizdirme için gerekli görüntülerin alınması sağlanıyor. Bunun ardından satışını veya kiralamasını yapacağınız gayrimenkulün içerisinde uygulamanın talimatlarına uygun olarak yapacağınız keşif çalışmasından sonra planı çizdirebilirsiniz.

 

Özellikle planı olmayan eski yapılar için uygulamayı kullanarak mimar maliyetlerinden kurtulma imkanı sağlanmaktadır.

 

MagicPlan bu özelliğiyle her emlakçının keyifle kullanacağı bir uygulama ve olmazsa olmaz olacaktır.

 

10MinRealty

 

 

4-005.jpg

 

Son uygulamamız 10MinRealty uygulamasıdır. 10MinRealty uygulaması, devrimsel bir uygulama olarak kullanıcılarına gayrimenkullerini 10 dakika içerisinde satma imkânı sunmaktadır.

 

10MinRealty uygulaması, emlakçılar ile potansiyel alıcıları yapay zekâ desteğiyle otomatik olarak buluşturuyor. Emlakçıların bu noktada tek yapmaları gerekense satışını yapmak istedikleri gayrimenkulün fotoğrafını çekerek 10MinRealty uygulamasına yüklemek.

 

Fotoğrafın sisteme yüklenmesinin ardından gerekli diğer bilgilerin de sisteme girişi yapılıyor. Bu giriş işlemi yapıldıktan sonra uygulama, bu tip bir gayrimenkul ile ilgilenen sistem üyesi potansiyel müşterileri yeni bir gayrimenkul olduğundan haberdar ediyor.

 

Bu haberin ardından cihazına bildirim gelen potansiyel müşteri, eğer bu gayrimenkul ile ilgileniyorsa satıcı ile derhal iletişime geçiyor.

 

Emlak satışı işlemlerini oldukça pratikleştiren 10MinRealty uygulaması kullanım alanlarının gelişmesiyle emlakçılar için olmazsa olmaz uygulamalardan biri olacak. Zira, uygulamanın en önemli özelliği satışı yapılacak gayrimenkulün yakınında olup sistem üyesi olan kişileri bilgilendiriyor olması. Bu sayede kısa sürede satıcı ile müşteriyi bir araya getirecektir.

 

10MinRealty uygulaması, ücretsiz olmasıyla da rakipleri arasından sıyrılmayı başarıyor.

 

Emlak Asistanım

 

5-002.png

 

Şimdilik sadece Apple cihazlar için kullanılabilen Emlak Asistanım uygulaması bir emlak danışmanının ihtiyaç duyduğu bütün özellikleri tek bir uygulamada toplamasıyla ön plana çıkıyor.

 

Uygulamanın bazı özellikleri şu şekildedir:

 

  • Müşteri Yönetimi
  • Portföy Yönetimi
  • Muhasebe İşlemleri
  • Değer Hesaplama
  • Kredi Hesaplama
  • Çeşitli Raporlar
  • Ofis içi sohbet özelliği
  • Sözleşme Yönetimi
  • Görüşme ve İş Yönetimi
  • Hatırlatma ve Bildirimler

 

Emlak Asistanımı kullanarak kurumsal bir firmanın firma içi yönetim işlemlerinin yanı sıra satışını yapacağınız gayrimenkullere ilişkin de her türlü işlemi gerçekleştirebileceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.