Kuşatma yeni filo ile kırılacak!

Kuşatma yeni filo ile kırılacak!

İlkbaharda yola çıkacak olan Özgürlük Filosu-2’ye bine yakın kuruluş destek veriyor

Özgürlük koalisyonunun önemli ayaklarından biri olan Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Avrupa Girişimi, beş yıldan beri kuşatma altında bulunan Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı amaçlayan ve önümüzdeki ilkbaharda yola çıkacak filonun gittikçe büyüdüğüne dikkat çekti. 

Avrupa Girişimi Koordinatörü Mazin Kuhayl yaptığı yazılı açıklamada, Özgürlük Filosu-2’ye başta Asya ve Amerika olmak üzere dünyanın bütün kıtalarından katılımların olduğunu ifade etti.

Kuhayl sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda resmi olarak katılacak on Avrupa ülkesi var. Bunlar Belçika, İtalya, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan, İsveç, İrlanda, İsviçre ve Norveç’tir. Avrupa’nın diğer ülkelerinden de heyetlerin katılımını bekliyoruz.”

Oluşturdukları yeni koalisyonun çok hacimli olacağını söyleyen Kuhayl, dünyanın dört bir yanından aktivistlerin katılmasını bekledikleri gibi bin kadar sivil toplum kuruluşu, dernek ve kurumun da destek vermesini umduklarını ifade etti.

Yeni filonun ağırlıklı olarak Gazze’ye inşaat malzemesi götüreceğini belirten Kuhayl, işgal rejiminin daha önceki filoya saldırıp dokuz kişiyi şehit etmesine ve onlarcasını da yaralamasına rağmen bu filoya daha şimdiden kırk kadar medya mensubunun kayıt yaptırdığına dikkat çek

Etiketler :