Küskünler muhalefeti sertleştiriyor

Küskünler muhalefeti sertleştiriyor

Listeye giremeyen eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, il başkanlığından istifa ederken Kılıçdaroğlu'nun kendisine milletvekilliği sözü verdiği açıkladı. Şimşek, "Ben, 'Benim adım Kemal' diyen genel başkanıma inanmak mecburiyetindeydim"dedi

Listeye giremeyen eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Kemal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ateş püskürdü.Sürmeli Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Şimşek, il başkanlığından istifa ederken Kılıçdaroğlu'nun milletvekilliği sözü aldığını söyledi.

'BERABER ÇALIŞIRIZ'

Kılıçdaroğlu ile yaptığı ve bugüne kadar kimseyle paylaşmadığı bir telefon görüşmesini açıklayan Berhan Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun kendisine, "2007'de sana çok büyük haksızlık yapıldı. Parlamentoyu taşıyan birkaç milletvekili arkadaşımızdan biriydin. Ama olmadı, haklısın yerel seçimlere 3 yıl var. Ankara'da beraber çalışırız" dediğini söyledi. Görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'na, "Listeye Berhan Şimşek girer ama seçilemeyecek yerlerden girer. Biz onu listeye bile sokmayacağız" şeklinde sözler duyduğunu aktardığını belirten Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'ADI KEMAL'E İNANDIM

"Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 'Öyle şey olur mu? Sen ve ben dostuz, arkadaşız. Bırakalım il başkanlığını, genel başkanlığı...' dedi. Kılıçdaroğlu, dün olduğu gibi bugün de arkadaşımdır, genel başkanımdır o ayrı. Ben, 'Benim adım Kemal' diyen genel başkanıma inanmak mecburiyetindeydim. Bana, 'Senden rica ediyorum, basın toplantısında, Kemal Bey'in isteği üzerine milletvekili olarak görmek istediği için Ankara'da, istifa ediyorum de' dedi. O günkü basın açıklamasına bakarsanız, bu konuşmaları aynı gün dile getirdim."

CHP'nin YSK'ya sunduğu listeyi de eleştiren Şimşek, "Bugün benim ve arkadaşlarımın isminin üstünü çizenlerin, bir gün tarih onların isimlerinin altının çizileceğini de gösterecektir" dedi.

'KIZ GİBİ HİSSEDİYORUM'

CHP'nin aday listesi birçok şehirde krize neden oldu. Eski CHP Lideri Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da eski İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Şahin, "Biz koyun değiliz" diyerek partisinden istifa ettiğini açıkladı. Şahin, "Listeler açıklandığında, benim ve parti emekçisi dostlarımın, örgütün, seçmenin yine bir kenara itildiğini, yine birilerine çantacı bulmak için liste hazırlandığını gördüm" ifadesini kullandı. CHP Hatay İl Başkanı Murat Hayzaran da görevinden istifa ettiğini açıkladı. CHP Bilecik ikinci sıra milletvekili adayı Sungur Turan ise adaylıktan çekildi. Sungur Turan, genel merkezin ön seçim kararını hiçe saydığını söyledi.

 

CHP'Yİ SOSYETE PARTİSİ YAPTILAR

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından tasfiye edilen CHP'li vekiller bombardımana dün de devam etti.

* MEHMET SEVİGEN: Parti halk partisi yerine sosyete partisi oldu.

* HAKKI SUHA OKAY: Liste 18 Aralık'ta yapılan kurultayda oluşturan Parti Meclisi'nin devamıdır.

* ZEKERİYA AKINCI: PKK'nın avukatları var. Her şey var ama sıkı CHP'liler yok. Tasfiye az gelir, silme ve kökünü kurutma listesi.

* ŞAHİN MENGÜ: Önder Sav ve ekibi tasfiye edildi. Baykal'ın ekibi de tasfiye edildi. Eskiyle bağları kopartmak istiyorlar. Ben çakma CHP'li değilim. Muhalefet yapılacaksa 12 Haziran'dan sonra yapılır.

* SELÇUK AYHAN: Listelerin hazırlanmasında performansa bakılmadı. Bizim siyasetimiz kimsenin parasına, lobisine dayanan siyaset değil, tabana dayalı, emeğe dayalı bir siyaset anlayışı.

* ALGAN HACALOĞLU: CHP'yi iktidara taşıyacak bir kadro oluşturulamadı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.