Kütahya'da 25 bin kayıp erkeğin sırrı çözüldü

Kütahya'da 25 bin kayıp erkeğin sırrı çözüldü

Kütahya’da 25 bin erkeğin azalmasının sırrı çözüldü. MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, "Kütahya’da 549 okul kapatıldı. Öğrenci ve velileri başka yere gitti, erkekler bu nedenle kayboldu" dedi.

 

Adrese dayalı nüfus sistemi ile yapılan son değerlendirmede, Kütahya’da 25 bin erkeğin azalmasının sırrı çözüldü. MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, ‘’ Kütahya’da 549 okul kapatıldı. Okulları kapatıp, öğrencileri başka yere gönderirseniz, erkekler de kaybolur’’ dedi.
 
Alim Işık TBMM’de yaptığı açıklamada , 15 Nisan 2000’de taşımalı ilköğretimin başladığını hatırlatarak, ‘’Okulda en az 60 öğrenci yoksa kapatılıyor, öğrenciler taşımalı sistemle başka bir okul merkezine götürülüyor’’ dedi ve şunları söyledi:
 
‘’Ben yıllardır 60 sınırının indirilmesi için uyarı yapıyorum. Türkiye genelinde 81 ilde bugüne kadar 15 bin 961 okul yetersiz öğrenci nedeniyle kapandı ve öğrenciler başka yerlere taşındı. En fazla kapatılan okul 589 adetle Balıkesir’dedir.
 
İkinci sırada 572 okulla Samsun, üçüncü sırada 549 okulla Kütahya, dördüncü sırada da 527 okulla Ordu var. Kütahya’dan neden 25 bin erkek kayboldu diye basında yer alan konunun özeti de budur. Eğer siz okulları kapatırsanız, okullardaki öğrencileri ve velileri başka yerlere gönderirseniz erkekler de kaybolur’’ 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.