Kütahya'da kurt saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı

Kütahya'da kurt saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı

Kütahya'da dağdan inen kurt, 4 ayrı yerde yaptığı saldırıda 1 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi de ağır yaraladı.

Edinilen bilgiye göre, Simav ilçesine bağlı Çulhalar köyü dereboyu mevkisinden ovaya inen kurt önce bir çoban köpeğine saldırdı. Köpeğin sahibinin taşla kovalamasının ardından kurt, yaklaşık 2 kilometre ileride hayvanlarını otlatmak için bırakan 4 çocuk annesi Şerife Erkip'e (76) yöneldi. Kurtun saldırısına uğrayan Şerife Erkip, yaralı bir şekilde 3 kilometre uzaklıktaki evine gitti. Oğlu tarafından önce Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne getirilen Erkip, buradan da Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Şerife Erkip'in hayati tehlikesi sürüyor.

Erkip'i ağır yaralayan kurt, ikinci saldırıyı yaptığı yerden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta, hayvanlarını otlatmak için dışarıda bulunan 2 çocuk annesi Kezban Kartalmış'a (79) saldırdı. Kartalmış, başı, göğsü, bacakları ve boynundan aldığı ısırık darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Ormanlık alanda kaybolan kurtun, üçüncü saldırıyı yaptığı yerden 2 kilometre ileride 16 büyük ve küçükbaş hayvanı yaraladığı öğrenildi.

KÖY KARANTİNA ALTINDA

Yaralı Şerife Erkip'in akrabası Hammur Samar, bir kurtun dağdan inerek insanlara ve hayvanlara saldırmasına ilk kez şahit olduklarını, köyün karantina altına alındığını söyledi. Kurtun kuduz olma ihtimalini hatırlatan Samar, "Kuduza karşı İl Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler konuyu araştırıyor. Kurdun yaptığı olay kuduz konusunda bize büyük şüphe veriyor. Kurt kuduz olmasa tek bir yerde hayvanı parçalayıp yer. Ama 4 yerde saldırı olması, bize hayvanın kuduz olduğunu düşündürtüyor. Saldırıya uğrayan büyük ve küçükbaş hayvanlar da aşırı derecede yaralı" dedi.

Kezban Kartalmış'ın cesedi, bugün ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.