Kutan neden HAS Parti'yi SEÇTİ?

Kutan neden HAS Parti'yi SEÇTİ?

Recai Kutan'ın gelini neden HAS Parti'yi seçtiğini anlattı.

Kutan ailesinin HAS Partili gelini  konuştu... 

Numan Kurtulmuş liderliğinde kurulan Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) yönetim kadrolarındaki isimlerle dikkatleri çekiyor. Bilindiği gibi Kurtulmuş’un başlattığı yeni siyasi harekete Saadet Partisi’nin içinden pek çok isim katılmıştı. Yaşanan olaylı süreçte ise gözler en çok eski genel başkan Recai Kutan’a çevrilmiş, Numan Bey’in yanında yer alıp yer almayacağı merak konusu olmuştu.

Başından beri olayların uzağında kalan, ne düşündüğü hep merak konusu olan Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan aktif siyasetten çekildi ancak Kutan ailesinin iki üyesi HAS Parti saflarında yer aldı. Recai Kutan’ın yeğeni Zekai Kutan ve oğlu Murat Kutan`ın eşi Feyza Kutan Numan Kurtulmuş’lu yeni oluşumda görev alarak saflarını belli etmiş oldu. Feyza Kutan HAS Parti’ye katılmalarının nedenlerini Gaste24’e anlattı.

• Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?

23.06.1973 doğumluyum. Evliyim, 3 çocuğum var. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Giyim Tasarım Bölümü’nden birincilikle mezun oldum. Sonra mezunu olduğum özel lisede giyim öğretmeni olarak çalışmaya başladım. Başörtüsü sebebiyle yıllarca çok severek yaptığım mesleğimi bırakmak zorunda kaldım.

• Ve siyasete atıldınız…

Evet. Boş durmak istemedim ve soysal, kültürel faaliyetlerde ve siyasi çalışmalarda yer almaya başladım. Ama daha önce de siyasetten uzak değildim. Annem uzun yıllar Kadın Kolları Genel Başkanlığı yaptı. Babam Ankara İl Başkanlığı ve Milletvekilliği yaptı. Kayınpederim siyasetin duayenlerinden biri olarak uzun yıllar milletvekilliği, bakanlık ve genel başkanlık yaptı. Dolayısıyla hayatımın her karesinde siyaset vardı. Yani siyasetin tam merkezindeydim.

Milli Gençlik Vakfı Hanım Kolları’nda çalışmalarım oldu. Daha sonra Refah Partisi’nde tanıtmadan sorumlu genel başkan yardımcılığı yaptım, Fazilet Partisi Kadın Kollarında ve Saadet Partisi Kadın Kollarında görev aldım. Genel ve yerel seçimlerde aktif olarak çalıştım. Şu anda Has Parti’de Genel İdare Kurulu Üyesiyim.

• Has Parti’ye katılmanızın nedenleri nelerdir?

Numan Bey’le eskiden beri tanışırız. Eşimle üniversite yıllarından tanışıyorlardı ve samimi bir arkadaşlıkları vardı. Kendisi aynı zamanda kayınpederim Sayın Recai Kutan’ın da takdir ettiği, sevdiği, beğendiği ve aynı zamanda destek verdiği bir insandı. Muhterem eşi Sevgi Kurtulmuş Hanım evime kadar gelerek, teveccüh göstererek bana birlikte çalışmayı teklif ettiklerinde seve seve kabul ettim.

Numan Kurtulmuş genç, dinamik, samimi, çok iyi bir aileden gelen ve eşiyle birlikte örnek bir aile oluşturan, saygın bir akademisyen ve siyasi lider… Ben o dönemde Saadet Partisi’nde onunla aynı çatı altında olmaktan çok büyük bir onur duydum. Birlikte çalışmaya ve kendilerine destek olmaya karar verdim.

• Neden Saadet Partisi değil de HAS Parti?

Numan Bey`in Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevini en iyi şekilde yürüttüğüne yakından şahit oldum. Ancak bu dönemlerde ne yazık ki kesinlikle tasvip etmediğim bazı olaylar yaşandı. Mübarek Ramazan ayındaki iftar yemeğinde yaşananlar, sözlü saldırılar ve benzeri olaylar ve duyduklarım beni çok üzdü. Numan Bey’in Saadet Partisi’nden ve genel başkanlık görevinden istifasından sonra kurduğu Halkın Sesi Partisi’nin bana daha uygun olduğunu gördüm.

• HAS Parti’yi diğer partilerden farklı kılan ne?

Çünkü bu yeni partinin çatısı altında farklı kesimlerden, farklı inanç ve düşüncelere sahip, bilim, iş ve siyaset dünyasından çok değerli simalar buluştu. Dolayısıyla tüm kesimleri kucaklayan, ülkenin tüm sorunlarını ve bu sorunlara nasıl çözüm üreteceğini iyi bilen bir genel başkan ve kadrosu iş başına geçti. Bu kadronun içinde başta Sayın Numan Bey olmak üzere siyasi arenada yıllarca emeği geçmiş il başkanları, milletvekilleri, bakanlar var. Ayrıca ilim ve bilim adamları da var. Yıllarca bu ülkeye emek vermiş, Anadolu’nun tozlu yollarını karış karış gezmiş, farklı partilerden bayan arkadaşlar var. Ben de kendi siyasi bilgi ve birikimimi değerlendirmek için HAS Partide yer aldım.

• Siyasetteki amacınız ve beklentileriniz nelerdir?

Siyasetteki asıl amacım HAS Pati’nin hak ettiği yere gelmesi ve başarılı olmasıdır. Ben de Genel İdare Kurulu Üyesi olarak bunun için var gücümle çalışacağım. HAS Parti’nin ülkemizin yeni yüzü, yeni soluğu, yeni umudu olduğu toplumun her kesimi tarafından çok kısa bir sürede kabul gördü. Bunun yanında kadınların hem bir anne olarak hem de meslek sahibi bireyler olarak ülkenin yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Hayattaki amacım; evimde iyi bir eş ve fedakar bir anne, mesleğimde başarılı bir öğretmen, siyasette güzel işler yapan etkin bir kadın örnek olmak. HAS Parti’de de başarılı ve faydalı olacağıma inanıyorum.

Gaste24 -ELİF DOĞU

Etiketler :