Kutlu Doğum coşkusu

Kutlu Doğum coşkusu

Bingöl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen program yoğun ilgi gördü.

Ahmet Dursun Spor Kompleksini dolduran çoğu kadın yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı 'Kur'an ve Müslüman' konulu panelde katılımcılar salona sığmadı.  

Ahmet Dursun Spor Kompleksi'nde düzenlenen Kutlu Doğum programına çoğu kadın yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bin 500 kişilik sandalyenin konulduğu salonda, ayakta programı izleyen kadın katılımcıların yanı sıra çok sayıda kadın da içeride yer olmadığı için dışarıdan programdaki konuşmacıları dinledi.

Ahmet Dursun Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen panele Bingöl Müftüsü Hasan Çağlar, Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Yard. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ve Yard. Doç. Dr. Harun Şahin konuşmacı olarak katılırken, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş da programı takip edenler arasındaydı.

Hz. Muhammed'in (SAV) doğumunun 1438. yıldönümünü kutlama etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla açıldı. Program, Hafız Muhammet Emin Selami'nin Kur'an-ı Kerim ziyafetiyle başladı. Sandalye takviyesi yapılan salonda birçok vatandaş boşluklarda oturdu.

Kur'an tilavetinden sonra kürsüye çıkan ve salonu dolduran kadın katılımcılara seslenen İl Müftüsü Çağlar, Peygamber Efendimiz'i (SAV) anmak değil anlamaya çalışılması gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimiz'in (SAV) yaptığı her hareketin örnek teşkil ettiğini dile getiren İl Müftüsü Hasan Çağlar, "O'nu (SAV) her yönüyle anmamız ve anlamamız gerekiyor. Bugün burada binlerce kadın kardeşimiz salonu doldurmuşsunuz. Dinimizin en çok yayılmasında emeği geçen kadınlardır. Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in nüzulünün bin 400'üncü yılıdır. Bu yılı doya doya yaşamalıyız. Resullulah da (SAV) Kur'an'ın canlı bir levhasıdır." dedi.

Etiketler :