Kuveyt'te mahkumsan Hafız ol serbest kal

Kuveyt'te mahkumsan Hafız ol serbest kal

Kuran’ı Kerim’i baştan sonra ezberleyen mahkumların her yıl ilan edilen ‘Emir affı’ndan yararlanabilecekleri bildirildi.

Körfez ülkelerinden Kuveyt’te Kuran’ı Kerim’i baştan sonra ezberleyen mahkumların her yıl ilan edilen ‘Emir affı’ndan yararlanabilecekleri bildirildi.

Bağış ve İslami İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bu karar ile mahkumların ıslahı ve yüksek değerlerle donatılmış şekilde topluma yeniden entegre edilmesi hedefleniyor.
Yerel medyada çıkan haberlerde bakanlık, ‘Kuveyt, mahkumların ıslah edilmesi politikası çerçevesinde dini nasihat programı uygulamaktadır. Program dahilinde mahkumlar derslere katılmakta ve hareketlerine disiplin katma amacıyla Kur’an-ı Kerim’i öğrenmektedir. Başarılarına göre de Emir’in affına hak kazanacaklardır’ dedi.

Bakanlık kayıtlarına göre son olarak programa137 mahkum kaydoldu. Önceki yıllarda 200’ün üzerinde katılımcının olduğu ifade edildi.

Adalet Bakanlığı, Kur’an’ı ezberleyip hafız olan mahkumların affa dahil olmasıyla ilgili halen belli bir yönetmelik olmadığını belirtti. Fakat Bağış ve İslami İşler Bakanlığı’nın Kur’an’ı ezberleyen mahkumların gelecekte affa dahil edilmelerini sağlayacak bir teklif üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Etiketler :