Kuzey-güney ayrımınına son

Kuzey-güney ayrımınına son

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın, ''araç muayenesinde şikayetlere konu olan kuzey-güney ayrımının yarından itibaren sona ereceğini'' söyledi.

Aydın, Ulaştırma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında, araç muayenesinin özelleştirilmesi sürecinde rekabeti artırmak için Türkiye'yi kuzey ve güney olmak üzere iki bölgeye ayırdıklarını hatırlattı.

Bu ayrım nedeniyle kuzey bölgede kayıtlı araçların güneyde, güney bölgede kayıtlı araçların da kuzeyde muayene edilemediğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

''Aracını Adana'da almış ve tayini Sinop'a çıkmış bir memur, aracının kaydı güneyde olduğundan, muayene için güney bölgesindeki illerden birine gitmek zorunda kalıyordu. Bu konuda, ihaleleri alan firmanın da teklifiyle Danıştayın onayını alarak mevzuatta bir değişikliğe gidiyoruz. Araç muayenesinde şikayetlere konu olan kuzey-güney ayrımı yarından itibaren sona eriyor. Vatandaşlar, Türkiye'nin her yerinde gönül rahatlığıyla araç muayene istasyonlarına gidebilecek.''

Aydın, araç muayene istasyonlarındaki sıra konusundaki şikayetlere de değinerek, 15 Mart itibarıyla randevulu sisteme geçileceğini bildirdi.

Ocak ayında Türkiye genelinde yaklaşık 500 bin aracın muayene edildiğini belirten Aydın, bunlardan yaklaşık 30 bin aracın kusursuz, 300 bin aracın hafif kusurlu, 140 bin aracın da ağır kusurlu olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı