Kuzey Irak bunu ilk kez yapıyor

Kuzey Irak bunu ilk kez yapıyor

Kuzey Irak'ta 3 Irak vatandaşını kaçıran PKK'ya karşı, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nden çok sert bir tepki geldi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, üç Irak vatandaşının PKK tarafından kaçırıldığını, kaçırılanlardan birinin ölü bulunduğunu açıkladı. Açıklamada PKK'ya ilk kez çok sert tepki gösterildi.

AFP'nin haberine göre, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 29 Aralık tarihinde, PKK'nın Dohuk eyaletinin Zakho bölgesinde üç Irakvatandaşını kaçırdığı bildirildi.

Açıklamada kaçırılan Iraklıların kimliklerinin Musa Yunus Abdullah, Sami Muhammed Tahir ve Muhammed Şahvan olduğu belirtildi.

Üç Iraklıdan 27 Ocak tarihine kadar haber alınamadı. Bu tarihte kaçırılanlardan ikisinin serbest bırakıldığı, Musa Yunus Abdullah'ın ise iki gün sonra ölü bulunduğu belirtildi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Biz İçişleri Bakanlığı ve Irak Kürt bölgesi hükümeti olarak, PKK'ya mensup silahlı kişilerin sınır bölgelerindeki sivillere yönelik bu eylemlerini kınıyor, bunları insan hakları ilkelerine uymayan yasadışı hareketler olarak görüyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca meselenin incelenmesi ve "olayın faillerine karşı hukuki süreçlerin yürütülmesi için özel bir komite oluşturulduğu" ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, "Herhangi bir kişi ya da grubun mahkemelerin görevini üstlenip, vatandaşlarımızı tutuklamasına ve öldürme emirlerini uygulamasına izin vermeyeceğiz. Kürdistan bölgesi yasal ve hukuki bir sistem tarafından idare edilen güvenli bir bölgedir; ilk ve son karar mahkemelere ve hukuk devletine aittir" ifadelerini kullandı.

KUZEY IRAK İÇİN BİR İLK

AFP'nin haberinde, Türkiye'nin operasyonlarına rağmen, PKK'nın topraklarındaki varlığına hoşgörü gösteren Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin, ilk kez böyle bir açıklama yaptığına dikkat çekildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.