Kuzey İrlanda'da 2.saldırı

Kuzey İrlanda'da 2.saldırı

Kuzey İrlanda'da hafta sonu bir askeri üsse düzenlenen saldırının ardından dün akşam da bir polis memuru vurularak öldürüldü

Hafta sonu düzenlenen saldırıyı Gerçek IRA adlı örgüt üstlenmişti.

Belfast'ın 40 kilometre uzağındaki Craigavon kasabasında vurulan polis memurunun, şüpheli davranışlarda bulunanlar olduğuna dair duyumları araştırmak üzere gittiği sırada pusuya düşürüldüğü bildiriliyor.

Cumartesi akşamı, Antrim kentindeki bir İngiliz askeri üssüne yapılan saldırıda da iki İngiliz askeri öldürülmüş dört kişi de yaralanmıştı.

Askeri üsse düzenlenen saldırıyı Gerçek IRA adlı bir örgüt üslenmişti.

İngiltere'yle birliği savunan Protestan Birlikçiler ile geçmişte ayrılığı savunan Katolik Cumhuriyetçiler arasındaki barış sürecinin son on yılında ölen güvenlik görevlisi olmamıştı.

Kuzey İrlanda Bakanı Sean Woodward saldırıları kınadı ve bu tip saldırıların barış sürecini baltalayamayacağını söyledi.

Woodward, "Maalesef küçük bir grup haydut, masum insanları, sivilleri öldürme gücüne sahip. Ama Kuzey İrlanda halkı, barış sürecinin, siyasi sürecin altını oymalarına izin vermeyecek. " şeklinde konuştu.

Saldırının ardından bir açıklama yapan cumhuriyetçi parti Sinn Fein'in sözcüsü John O'Dowd ise saldırganların, Kuzey İrlandalılar tarafından seçim sandıklarında dışlandığını ve dışlanmaya devam edeceklerini söyledi.

Cumartesi akşamı ölen askerlerden birinin Cengiz Patrick Azimkâr adlı Kıbrıs Türk kökenli bir İngiliz vatandaşı olduğu belirtildi.

İrlanda'nın başkenti Dublin merkezli bir gazeteye telefon eden bir kişi, Antrim kentindeki Massareene adlı üsse düzenlenen saldırıyı Gerçek IRA adına üstlendiğini belirtmişti.

İki pizza dağıtıcısının askeri üsse geldikleri esnada düzenlenen saldırıda, toplam dört kişi de yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :