Kuzey Kore Vurdu!

Kuzey Kore Vurdu!

Kuzey Kore'den yapılan topçu ateşinde, Güney Kore'ye ait bir adadaki evlerin isabet aldığı belirtildi.

Güney Koreli bir yetkili, Kuzey Kore'nin açtığı top ateşi sırasında onlarca top mermisinin Yeonpyeong Adası'na isabet ettiğini belirtti.

Güney Kore'nin de açılan top ateşine karşılık verdiğini kaydeden yetkili, konu hakkında daha ayrıntılı bilgi vermedi.

Güney Kore'ye ait YTN televizyonu ise Kuzey Kore'nin açtığı top ateşinde Yeonpyeong Adası'ndaki 70 kadar evin yandığını ve saldırı sonucu yaralananlar olduğunu duyurdu.AA

Güney Kore F-16'larını havalandırdı

SEUL- Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye ait bir adaya top ateşi açmasının ardından Güney Kore F-16 savaş uçaklarını havalandırdı.

Güney Kore'nin YTN televizyonu, iki ülke arasındaki sınırın yakınında açılan top ateşininin ardından Güney Kore'nin karşılık verdiği ve Savunma Bakanlığı'nın alarma geçtiğini duyurdu.

YTN televizyonu haberinde, 1200-1300 kişinin yaşadığı Yeonpyeong adasına açılan top ateşinde iki kişinin yaralandığı, çok sayıda evin de ateş aldığı belirtilmişti.AA

Güney Kore'de 1 asker öldü

PEKİN- Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye ait bir adaya açtığı top ateşinde, 1 Güney Koreli askerin öldüğü, 13 askerin de yaralandığı bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin top ateşinde 1 askerinin öldüğünü, 13 askerinin de yaralandığını duyurdu.

Kuzey Kore'nin top ateşinin ardından Çin yönetimi, aralarındaki gerilim yeniden tırmanan Kuzey Kore ve Güney Kore'ye "barışa katkı yapmaları" çağrısında bulundu.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hong Ley, Kuzey Kore'nin, Güney Kore'ye ait bir adaya top ateşi açmasıyla ilgili soruyu yanıtlarken "tarafların barışa ve istikrara katkı yapmak için daha fazla çaba harcaması gerektiğini" belirtti.

Çinli yetkili, Pekin'deki olağan basın toplantısında, "konuyu yakından izlediklerini ve gerçek durumun teyit edilmesi gerektiğini" ifade ederek, Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili altılı görüşmelere geri dönülmesinin zorunlu hale geldiğini ileri sürdü.

Öte yandan, Rusya da, Kore yarımadasındaki "tehlikeli tırmanış" konusunda uyarıda bulundu.

İnterfax ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye ait bir adaya yönelik topçu ateşinden sonra durumun bölgede tehlikeli bir tırmanışa yol açmamasının önemli olduğunu söyledi.AA

Kuzey Kore'nin top ateşi ile vurduğu ada boşaltılıyor

SEUL- Kuzey Kore'nin, Güney'le arasındaki deniz sınırına açtığı top ateşinin ardından Güney Kore'nin de cevap verdiği ve bir saat süren karşılıklı top ateşi sırasında ada halkının tahliye edilmesine başlandığı, adadaki 60-70 kadar evin alev aldığı belirtildi.

Güney Kore, 1 askerinin öldüğünü, 3'ü ağır olmak üzere 13 askerinin de yaralandığını duyurdu.

Kuzey'in, deniz sınırının 3 kilometre güneyindeki Yeonpyeong adasına onlarca top isabet ettiği belirtiliyor. Yaklaşık 1200-1300 kişinin yaşadığı adada, 60-70 ev de alev aldı.

Karşılıklı ateşin bir saat sürdükten sonra aniden kesildiği belirtildi.

Güney Kore, top ateşinin ardından savaş uçağını havalandırarak, jeti batı kıyısına konuşlandırdı.

Güney Kore Merkez Bankası, Kuzey'in topçu ateşinin piyasalara muhtemel etkisini belirlemek üzere acil toplanacağını açıkladı.

Çin yönetimi, aralarındaki gerilim yeniden tırmanan Kuzey Kore ve Güney Kore'ye barışa katkı yapmalarını çağrısında bulunurken, Rusya da Kore yarımadasındaki "tehlikeli tırmanış" konusunda uyarıda bulundu.

İki ülke, 1950-53 Kore savaşından sonra barış anlaşması imzalamadığı için teknik olarak savaş halinde bulunuyor.AA

Güney Kore milli güvenlik kurulu acil toplandı

SEUL- Güney Kore, Kuzey Kore'nin adaları top atışı ile vurması sonucu kırmızı alarma geçerken, milli güvenlik kurulu da toplanıyor.

Güney Kore YTN kanalına göre, Güney Kore parlamentosu bugünkü programlarını iptal etti. Güney Kore'nin Devlet Başkanlık sarayı Mavi Köşk'te ise acil olarak Milli Güvenlik Kurulu toplandı. Toplantıya girmeden önce Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-nak, "Saldırılan acilen sonlandırılmasını bekliyoruz." açıklamasında bulundu. Gözler Mavi Köşk'ten yapılacak resmi açıklamada.cihan

Etiketler :