Kuzey Makedonya'da depremzedeler için yardım kampanyası düzenlendi.

Kuzey Makedonya'da depremzedeler için yardım kampanyası düzenlendi.

Toplanan yardım 1 milyon avroya ulaştı.

ÜSKÜP (AA) - Kuzey Makedonya Kızılhaçı, Türkiye ile Suriye’deki depremzedeler için düzenlediği yardım kampanyasında 1 milyon avroya ulaştı.

Kuzey Makedonya Kızılhaçı kuruluşunun 78. yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, bağışçılar ve Kızılhaç gönüllüleri katıldı.

Depremde hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruş ile başlayan programda konuşan Başbakan Kovaçevski, yıl dönümü nedeniyle Kızılhaçı kutlayarak, kendisinin de bir Kızılhaç gönüllüsü olduğunu söyledi.

Vatandaş ve şirketlerin yanı sıra Kuzey Makedonya hükümetinin de 100 bin avro değerinde bir yardım ayırdığını anımsatan Kovaçevski, birçok kurumun uygun ekipman ve ekip gönderdiğini kaydetti.

Destek verenlere teşekkür eden Kovaçevski, "Şimdi, Türkiye ve Suriye'deki etkilenen bölgelere sağladığımız yardımlar aracılığıyla göstermiş olduğumuz dayanışmayı eylemle göstermeye devam ediyoruz. Etkilenen bölgelere şimdiye kadar toplamda 960 bin avro toplanmış olması iyi bir haber. Amaç, 1 milyon avroya ulaşmak." diye konuştu.

Büyükelçi Sekizök de 3 büyük fay hattının geçtiği bir deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin 6 Şubat günü doğanın karşı konulamaz gücünü bir kez daha yaşadığını anlattı.

Türkiye'nin bu defa tarihinin en büyük doğal felaketini gördüğünü kaydeden Sekizkök, şöyle konuştu:

"Ve siz değerli dostlarımız; Türkiye’nin bu zorlu ve acılı döneminde hemen seferber oldunuz. Tek yürek halinde kamu kurumlarıyla, sivil toplum örgütleriyle, iktisadi işletmeleriyle, eğitim kurumlarıyla, genci ve yaşlısı tüm fertleriyle deprem bölgesinde yaşama tutunmaya çalışanların yardımına koştunuz. Kaybettiğimiz canları geri getiremeyeceğiz. Fakat, bu doğal felaketin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışacağız. Yıkılan şehirlerimizi, okullarımızı yeniden inşa edeceğiz."

Destek verenlerin güçlü dayanışmalarıyla deprem bölgesinin imarı, ayağa kaldırılması için Türk halkının beslediği umutlara da ortak olduğunu kaydeden Sekizkök, Türk halkının destek verenlerin sevgisini ve dayanışmasını minnetle hatırlayacağını belirtti.

Kuzey Makedonya Kızılhaçının kuruluş yıl dönümünü de kutlayan Büyükelçi Sekizkök, destek sunan herkese Türk hükümeti ve milleti adına teşekkür etti.

Kuzey Makedonya Kızılhaç Genel Sekreteri Sait Saiti de güvenleri ve katkıları için tüm bağışçı ve gönüllülere teşekkür ederek, "Vatandaşlarımız geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Suriye'de doğanın gücü karşısında yaşanan acı ve güçsüzlüğe karşı büyük bir dayanışma ve anlayış göstererek eylemleriyle insaniyet göstermiş ve bunu kanıtlamıştır." dedi.

Konuşmaların ardından isminin açıklanmasını istemeyen bir bağışçı, yardımın 1 milyon avroya ulaşması için kalan miktarı karşılayacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.