Kuzu uyarıldığı halde gitmiş

Kuzu uyarıldığı halde gitmiş

Kuzu, yumurta atılarak protesto edildiği konferansa gitmemesi konusunda emniyetçe uyarmış.

Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun yumurtalı protesto edildiği AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki (SBF) konferansa gitmemesi konusunda emniyet tarafından uyarıda bulunulduğu iddia edildi.

SBF'de CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun anayasa konusunda konferans vereceği daha önceden ilan edilmişti. Daha önce de birçok kez özellikle AK Parti hükümeti bakanlarına yönelik protestoların yaşandığı SBF'de çevre üniversitelerdeki marjinal grupların da katılımıyla Kuzu'ya yönelik saldırı olabileceği şeklinde emniyete bilgiler ulaştığı belirtildi. Anayasa paneli öncesinde tedbir almak isteyen emniyet güçlerinin, üniversite yönetimi tarafından işinin zorlaştırıldığı öne sürüldü.

İstanbul'da üniversite öğrencilerine polisin müdahalesinin bir anda ülke gündemine oturmasının Ankara'da da benzer olayların yaşanabileceğini göz önüne alan polis, panel öncesi tedbir almak istediği, ancak bazı engellemeler yüzünden bunda tam olarak başarılı olamadığı belirtildi. Burhan Kuzu'dan önce salona gelen Süheyl Batum'un konuşması sırasında 'Salonda 20 kadar sivil polisin bulunduğu ve bunların dışarı çıkması gerektiği'ne yönelik konuşmalar yapılarak, herhangi bir olayın çıkmaması için oraya gelen polisler bir anda hedef tahtasına konuldu. Batum da konuşmasında ''Bugün ceberut bir yönetim var'' diyerek AK Parti'ye karşı tepki oluşturduğu kaydedildi. Batum'un katıldığı konferansta ODTÜ ve Ankara Üniversitesi'nin diğer fakültelerinden gelen marjinal sol görüşlü öğrencilerin bulunduğunun bir kez daha ortaya çıkması üzerine Kuzu'nun konferansa katılmaması yönünde uyarıldığı ileri sürüldü. Ancak Kuzu'nun ''Bana bir şey olmaz'' diyerek konferansa ısrarla katılmak üzere SBF'ye geldiği belirtildi.

Kuzu'nun fakülteye gelmesini kollayan gruplar, polisin aldığı önlemlerle Kuzu'ya yaklaşma fırsat bulamadı. Ancak Kuzu'nun salona girmesiyle daha önceden organize olan gruplar, yumurtalı saldırıyı gerçekleştirdi. Kuzu'nun linç edilmesinden endişe eden güvenlik güçleri, Anayasa Komisyonu Başkanı'nı salondan çıkartarak önce odaya aldı, daha sonra da can güvenliğini sağlayarak fakülteden ayrılmasını sağladı.

Bu arada dağılmayan ve taşkınlığa devam eden öğrenciler, polise karşı direnişe geçti. Grubun içinde yer alan bazı tahrikçilerin 'polis baskın yapacak, barikat kurun' diyerek grubu tahrik ettiği kamera kayıtlarında görüldü. Kuzu'ya yumurtalı saldırı düzenleyen grubun içinde İşçi Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve ODTÜ'lü öğrenci kolektifi gibi grupların yer aldığı belirtildi.

Etiketler :