"Labirent" adlı sergi, Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu

"Labirent" adlı sergi, Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu

Yaklaşık 25 eserin yer aldığı sergi, 25 Şubat'a kadar görülebilecek

İSTANBUL (AA) - Sanatçı Özlem Metinkaya'nın yağlı boya ve heykellerinden oluşan "Labirent" sergisi, Kelimat Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Metinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin insanın doğumundan ölümüne kadar süren yolculuğu ele aldığını ve "Labirent" adını bu nedenle seçtiğini söyledi.

Çalışmalarında siyah renk ağırlıklı tüm renkleri kullandığını ifade eden Metinkaya, "Hepimiz bir labirentteyiz. Aslında 'fare miyiz, peynir miyiz?' sorusuna cevap arıyoruz. Bu içsel yolculuk tabii ki ama evrensel de düşünmeye çalıştım. Dünya renklerini de kullanmak istedim. Duygularımızı her zaman sözlerle anlatamayız, ben de bu yüzden tablolara resmetmeye çalıştım." dedi.

Metinkaya, tablolarında Sümer tabletlerindeki motiflerine de yer verdiğine dikkati çekerek, kullandığı figürlerin "birlikte yaşama bilincini" sembolize ettiğini dile getirdi.

- "Hayat büyük bir labirenttir ve bunun içinde yaşıyoruz"

Kelimat Sanat Galerisi Sanat Direktörü Adnan Ahmedoğlu ise "Labirent" isminin önemine değinerek, "Hayat büyük bir labirenttir ve bunun içinde yaşıyoruz. Bu labirentin içinde sanatla ne kadar ilgilenirsek o kadar mutlu oluruz. Sanatla uğraştığımız zaman içinde yaşadığımız labirentin bütün dünyayı etkilediğini fark ederiz." diye konuştu.

Serginin hazırlıklarının yaklaşık 1,5 yıldır sürdüğünü aktaran Ahmedoğlu, serginin bilinen en eski uygarlıklarından birisi olarak kabul edilen Sümerler'e ait tabletlere ait simgeler içerdiğini de söyledi.

Yaklaşık 25 eserin yer aldığı sergi, 25 Şubat'a kadar görülebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.