Ladik'te ŞOK İhmal İddiası!

Ladik'te ŞOK İhmal İddiası!

Jandarma, PKK'nın telsiz konuşmasını deşifre edip 12 gün öncesinden bildirmiş. Deşifre edilen kelimeler arasında ‘Samsun’, ‘Ladik’ ve ‘Polis’ kelimeleri geçiyor.

Samsun’un Ladik İlçesi'nde geçen cumartesi gecesi polis memurları Hüseyin Koç ve Malik Saykal'ın şehit edildiği saldırının yapılacağını günler önceden saptayan jandarmanın, emniyeti uyardığı ortaya çıktı. Saldırıdan 12 gün önce teröristlerin dinlenen telsiz konuşmalarını saptayan Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nın deşifre edilen 15 kelime arasında ‘Samsun’, ‘Ladik’ ve ‘Polis’ kelimelerinin geçtiğini Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilettiği, buna karşın önlem alınmaması, ‘ihmal’ olarak değerlendirildi. Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, “Sadece Samsun’la alakalı değil, Karadeniz Bölgesi’yle alakalı olarak istihbari duyumlar vardı” dedi.

Ladik İlçesi'nde cumartesi gecesi devriye gezen polis aracına üç noktadan uzun namlulu silahlarla çapraz ateş açarak 2 polisi şehit eden PKK'lı teröristlerin, tıpkı Tokat'ın Raşadiye İlçesi'nde 7 askerin şehit edildiği saldırıdaki gibi TKP/ML-TİKKO'cu teröristlerle işbirliği yaptığı ortaya çıktı. PKK'nın Kandil Dağı'ndaki elebaşlarından Murat Karayılan'ın kndisine bağlı gruplara ‘Sığınaklardan çıkın eylem yapın’ talimatını uygulayan 12 kişilik PKK'lı grubu ve 2 ya da 3 TİKKO'cunun birlikte gerçekleştirdiği saldırıyı ‘Mahir Başkale’ kod adlı PKK'lı Celal Başkale ile yardımcısı ‘Şeyhmus’ kod adlı terörist yönetti.

JANDARMA EMNİYETE BİLDİRMİŞ

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde 7 Aralık 2009 günü Sazak Karakolu'na giden aracı tarayarak 7 askeri şehit eden teröristlerin yakalanması için bölgede istihbarat ve arama tarama faaliyetlerini sürdüren jandarma timleri, Ladik İlçesi'ndeki saldırıdan 12 gün önce teröristlerin şifreli telsiz konuşmalarını saptadı.

PKK'lı ‘Zeynel’ ve ‘Roj‘ kod adlı teröjristlerin 5 Nisan 2010 günü aralarında yaptıkları bu telsiz konuşmasını deşifre etmek için çalışma başlatan Tokat Jandarma Komutanlığı'ndaki özel ekip, önemli ipuçlarına ulaştı.

Teröristlerin şifreli telsiz konuşmasında ‘Kar, Evi, Ev, İşçi, Samsun, Ladik, Tren, Tülü, Elbise, Hava, Toz, Polis, Zel, Ova ve Salı’ kelimeleri deşifre edildi. Ahmet Türk'e Samsun'da yumruklu saldırının yapıldığı 12 Nisan günü, Tokat Jandarma Komutanlığı deşifre edilen bu telsiz konuşmasını kendi üst makamlarına ve Tokat Emniyet Müdürlüğü aracılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ulaştırdı. ‘Samsun’, ‘Ladik’ ve ‘Polis’ kelimelerinin geçtiği bu telsiz konuşmasının emniyet birimlerine ulaştırılmasından 5 gün sonra da Samsun'un Ladik İlçesi'nde teröristlerin saldırısında iki polis şehit edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: KARADENİZ İLE İLGİLİ

Samsun Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Ladik İlçesi’nde iki polisin şehit edildiği saldırıyla ilgili ilçe halkının “Biz böyle bir saldırının yapılacağını biray öncesinden biliyorduk” sözleri üzerine bunun sadece Samsun ile ilgili olmadığını söyledi.

“Burada sadece Samsunumuz değil, Trabzonumuz, Giresunumuz, Rizemiz, Ordumuz, herkesin duyarlı olması, herkesin bu anlamda daha dikkatli olması gerekiyor” diyen Emniyet Müdürü Çelik, “Karadeniz Bölgesi ile alakalı genel olarak alınan istihbari duyumlar var. Sadece bize yönelik değil, bütün illerimizde kendi güvenlik önlemleri anlamında tedbirler almıştır. Ancak menfur saldırı ilimizde cereyan etmiştir. Karadeniz Bölgesi’ne yönelik hain saldırı, planlar, oyunlar sözkonusu” diye konuştu.

Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, bu yaz dönemi halkın daha uyanık olmasını, en ufak şüphelerini bile jandarmayla ve polisle paylaşmasını isterken, “Bu bir mücadele süreci. Vatandaşlarımızın bunlara fırsat vermemesi, uyanık olması, onların burada konuşlanamayacağını, yuvalanamayacağını, yenik düşeceklerinin işareti olacaktır. Bu anlamda vatandaşlardan bu desteği istiyorum” dedi.

Yapılan terör saldırısının PKK- TİKKO işbirliği ile gerçekleştirildiği yönündeki soruyu da cevaplayan Çelik, “Örgütsel anlamda işbirliği ve birlikteliği şimdiye kadar değişik zamanlarda olmuş. Yeni başlayan bir şey değil. Geçmişte de bunların arasında işbirliği görülmüş. Bugünde olması kuvvetle muhtemeldir” karşılığını verdi.

Etiketler :