Lahor'da istihbarat binasına saldırı

Lahor'da istihbarat binasına saldırı

Pakistan'ın en büyük ikinci kenti olan Lahor'da emniyet müdürlüğü ve istihbarat servisi binalarını hedef alan intihar saldırısında 30 kişi öldü, 300 kişi de yaralandı.

Afganistan sınırı yakınlarındaki Svat Vadisi'nde bir aydır Kabileler ve Taliban'a karşı mücadele eden Pakistan, dün ülkenin doğusunda gerçekleştirilen bombalı bir saldırı ile sarsıldı. Pakistan'ın en büyük ikinci kenti olan Lahor'da emniyet müdürlüğü ve istihbarat servisi binalarını hedef alan intihar saldırısında 30 kişi öldü, 300'e yakın kişi de yaralandı.

Saldırıda bina büyük hasar görürken, yetkililer enkazın altında çok sayıda kişi bulunduğunu bildirdi. Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı, ancak Pakistan İçişleri Bakanı Rahman Malik saldırının, Afganistan sınırındaki aşiret bölgeleriyle Svat Vadisi'nde Taliban'a yönelik operasyonlara karşı bir misilleme olabileceğini açıkladı.

Saldırı, ABD'nin Yakın Doğu'dan sorumlu Merkez Kuvvetler Komutanı General David Petraeus'un Taliban ve El Kaide'ye karşı mücadeleyi görüşmek üzere başkent İslamabad'a geldiği günde düzenlendi. Svat Vadisi'ndeki çatışmalar sebebiyle şimdiye dek 2,4 milyon sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Etiketler :